of 59345 LinkedIn

Personalia

Heeft u of uw collega een nieuwe baan, een benoeming of gaat iemand met pensioen? Meld personalia en carrièreswitches aan Binnenlands Bestuur.

Geef personalia door

Personalia

 • Sinds begin dit jaar was Kor de Wagt met ziekteverlof om behandeld te worden tegen kanker. 16 september is hij aan de gevolgen van deze ziekte overleden. Hij is 72 jaar geworden. In 1986 werd Kor de Wagt raadslid namens de PvdA in de gemeente Oldekerk. Na de gemeentelijke herindeling zat hij in de gemeenteraad van Grootegast. Lange tijd was hij fractievoorzitter en als langstzittend raadslid nestor van de gemeenteraad. Eind 2012 trad hij toe tot het college en werd hij wethouder van onder andere sociale zaken en armoedebeleid. Kor de Wagt wordt herinnerd een iemand die altijd opkwam voor de zwakkeren in de samenleving. Hij combineerde relativeringsvermogen en humor met een scherpe blik en was erg plezierig in de omgang.

  Kor de Wagt

  Nieuwe functie: -

  Nieuwe werkgever: -

  Datum in dienst treding: 20 nov 2016

  Oude functie: Raadslid

  Oude werkgever: Grootegast

 • In feburari 2016 werd Elly Pastoor (PvdA) tijdelijk wethouder van de gemeente Grootegast. Zij nam de portefeuille over van Kor de Wagt, die met ziekteverlof was. Kor de Wagt overleed afgelopen 16 september. Elly Pastoor werd op 22 september beëdigd als wethouder en heeft onder meer sociale zaken, economische zaken, dorpenbeleid en sport in haar portefeuille. Pastoor was voorheen wethouder van de stad Groningen.

  Elly Pastoor

  Nieuwe functie: Wethouder

  Nieuwe werkgever: Gemeente Grootegast

  Datum in dienst treding: 22 sep 2016

  Oude functie: Tijdelijk wethouder gemeente Grootegast

  Oude werkgever: Gemeente Grootegast

 • Barbara van Doornum is per 1 september 2016 benoemd tot raadsgriffier van de gemeente Goes. Voorheen was ze werkzaam bij de provincie Zeeland als waarnemend beleidscoördinator voor Gedeputeerde Staten en bestuursadviseur van gedeputeerde Carla Schönknecht.

  Barbara van Doornum

  Nieuwe functie: Raadsgriffier

  Nieuwe werkgever: Gemeente Goes

  Datum in dienst treding: 01 sep 2016

  Oude functie: Bestuursadviseur gedeputeerde Schönknecht

  Oude werkgever: Provincie Zeeland

 • De gemeenteraad van Leusden heeft in de raadsvergadering van 22 september Ina Schutte-Van der Schans benoemd als griffier per 1 november a.s. Ina Schutte is momenteel nog griffier in Wijdemeren. Zij volgt Els Boers op die interim-griffier is in Leusden vanaf januari dit jaar.

  Ina Schutte-van der Schans

  Nieuwe functie: Griffier

  Nieuwe werkgever: Gemeente Leusden

  Datum in dienst treding: 01 nov 2016

  Oude functie: Griffier

  Oude werkgever: Gemeente Wijdemeren

 • Met ingang van 26 september 2016 is Jon Hermans-Vloedbeld (VVD, 62) benoemd tot waarnemend burgemeester van Oud-Beijerland. De burgemeestersvacature is ontstaan nadat Klaas Tigelaar werd benoemd tot burgemeester van Leidschendam-Voorburg. Omdat de gemeenten in de Hoeksche Waard waarschijnlijk worden heringedeeld per 1 januari 2020 is besloten een waarnemend burgemeester aan te stellen. Hermans-Vloedbeld was eerder burgemeester in Ouderkerk, Ridderkerk en Almelo.

  Jon Hermans-Vloedbeld

  Nieuwe functie: Burgemeester (waarnemend)

  Nieuwe werkgever: Gemeente Oud-Beijerland

  Datum in dienst treding: 26 sep 2016

  Oude functie: Burgemeester

  Oude werkgever: Gemeente Almelo

 • Per 1 september 2016 is Jos van der Knaap als interim-raadsgriffier aan de slag gegaan in Gennep. Hij volgt Auke ten Hoeve op die een functie heeft aanvaard bij de Veiligheidsregio Limburg-Noord. Jos van der Knaap is als senior adviseur werkzaam bij Geerts en partners. Voorheen vervulde hij diverse interim-functies en was hij gemeentesecretaris van Wijchen.

  Jos van der Knaap

  Nieuwe functie: Interim-raadsgriffier

  Nieuwe werkgever: Gemeente Gennep

  Datum in dienst treding: 01 sep 2016

  Oude functie: Diverse interim-functies en gemeentesecretaris Wijchen

  Oude werkgever: Gemeente Wijchen

 • Philip van Veller gaat per 1 oktober aan de slag als managing consultant bij Berenschot. Daar gaat hij zich vanuit de adviesgroep Veiligheid, Bestuur en Recht richten op het adviseren van overheidsorganisaties rond het thema 'publieke meerwaarde', o.a. bij het opzetten van samenwerkingsarrangementen tussen gemeenten en het ontwikkelen van datagedreven sturing. Van Veller was 8 jaar bij de VNG werkzaam als Directiesecretaris en Hoofd Bestuursbureau. De laatste drie maanden was hij hoofd van het Expertisecentrum Informatiebeleid. Eerder werkte hij onder andere bij het ministerie van Financiën en de Tweede Kamer.

  Philip van Veller

  Nieuwe functie: Managing consultant

  Nieuwe werkgever: Berenschot

  Datum in dienst treding: 01 okt 2016

  Oude functie: Directiesecretaris en hoofd Bestuursbureau

  Oude werkgever: VNG

 • In Landerd is Theo Hoex benoemd tot interim-gemeentesecretaris. Hoex volgt Jan Lenssen op, die directeur wordt van de Omgevingsdienst Brabant Noord. Hoex, die sinds zijn pensionering beschikbaar is voor interim functies, was tussen 2007 en 2015 gemeentesecretaris in Overbetuwe. Het is de bedoeling dat Hoex de functie in Landerd invult tot 1 januari 2017.

  Theo Hoex

  Nieuwe functie: Interim gemeentesecretaris

  Nieuwe werkgever: Gemeente Landerd

  Datum in dienst treding: 01 sep 2016

  Oude functie: Adviseur

  Oude werkgever: Geerts & Partners