of 59281 LinkedIn

Personalia

Heeft u of uw collega een nieuwe baan, een benoeming of gaat iemand met pensioen? Meld personalia en carrièreswitches aan Binnenlands Bestuur.

Geef personalia door

Personalia

 • Peter Stoffelen

  Peter Stoffelen

  Nieuwe functie: Directeur

  Nieuwe werkgever: Belastingsamenwerking West-Brabant

  Datum in dienst treding: 01 nov 2016

  Oude functie: Directeur

  Oude werkgever: Sociale Dienst Veluwerand

 • Hoking Cheung is benoemd als Chief Legal Counsel / Hoofdbedrijfsjurist van het ministerie van Veiligheid en Justitie. Hij is verantwoordelijk voor de bedrijfsjuridische functie van het departement en adviseert de ambtelijke leiding bij bedrijfsjuridische zaken. De afgelopen 8 jaar was Hoking director en managing consultant bij Emeritor Consulting, verantwoordelijk voor de publieke sector. Eerder werkte hij reeds voor het ministerie van Veiligheid en Justitie en daarvoor in de consultancy.

  Hoking Cheung

  Nieuwe functie: Chief Legal Counsel I Hoofdbedrijfsjurist

  Nieuwe werkgever: Ministerie van Veiligheid en Justitie

  Datum in dienst treding: 01 jul 2016

  Oude functie: Director I Managing Consultant

  Oude werkgever: Emeritor Consulting

 • Vanaf 1 oktober is Ard van der Tuuk (47 jaar) waarnemend burgemeester van de gemeente Grootegast. Woensdagavond 14 september werd hij benoemd door commissaris van de Koning René Paas. Tot afgelopen april was Van der Tuuk namens de PvdA gedeputeerde in de Provincie Drenthe. Ard van der Tuuk is de opvolger van burgemeester Kor Dijkstra, die op 7 juni plotseling overleed. Op 5 oktober wordt Van der Tuuk beëdigd als waarnemend burgemeester tot de herindeling tussen de gemeenten Grootegast, Marum, Leek en Zuidhorn tot de gemeente Westerkwartier, die gepland staat voor 2019.

  Ard van der Tuuk

  Nieuwe functie: Burgemeester

  Nieuwe werkgever: Gemeente Grootegast

  Datum in dienst treding: 01 okt 2016

  Oude functie: Gedeputeerde

  Oude werkgever: Provincie Drenthe

 • Sinds begin dit jaar was Kor de Wagt met ziekteverlof om behandeld te worden tegen kanker. 16 september is hij aan de gevolgen van deze ziekte overleden. Hij is 72 jaar geworden. In 1986 werd Kor de Wagt raadslid namens de PvdA in de gemeente Oldekerk. Na de gemeentelijke herindeling zat hij in de gemeenteraad van Grootegast. Lange tijd was hij fractievoorzitter en als langstzittend raadslid nestor van de gemeenteraad. Eind 2012 trad hij toe tot het college en werd hij wethouder van onder andere sociale zaken en armoedebeleid. Kor de Wagt wordt herinnerd een iemand die altijd opkwam voor de zwakkeren in de samenleving. Hij combineerde relativeringsvermogen en humor met een scherpe blik en was erg plezierig in de omgang.

  Kor de Wagt

  Nieuwe functie: -

  Nieuwe werkgever: -

  Datum in dienst treding: 20 nov 2016

  Oude functie: Raadslid

  Oude werkgever: Grootegast

 • In feburari 2016 werd Elly Pastoor (PvdA) tijdelijk wethouder van de gemeente Grootegast. Zij nam de portefeuille over van Kor de Wagt, die met ziekteverlof was. Kor de Wagt overleed afgelopen 16 september. Elly Pastoor werd op 22 september beëdigd als wethouder en heeft onder meer sociale zaken, economische zaken, dorpenbeleid en sport in haar portefeuille. Pastoor was voorheen wethouder van de stad Groningen.

  Elly Pastoor

  Nieuwe functie: Wethouder

  Nieuwe werkgever: Gemeente Grootegast

  Datum in dienst treding: 22 sep 2016

  Oude functie: Tijdelijk wethouder gemeente Grootegast

  Oude werkgever: Gemeente Grootegast

 • Barbara van Doornum is per 1 september 2016 benoemd tot raadsgriffier van de gemeente Goes. Voorheen was ze werkzaam bij de provincie Zeeland als waarnemend beleidscoördinator voor Gedeputeerde Staten en bestuursadviseur van gedeputeerde Carla Schönknecht.

  Barbara van Doornum

  Nieuwe functie: Raadsgriffier

  Nieuwe werkgever: Gemeente Goes

  Datum in dienst treding: 01 sep 2016

  Oude functie: Bestuursadviseur gedeputeerde Schönknecht

  Oude werkgever: Provincie Zeeland

 • De gemeenteraad van Leusden heeft in de raadsvergadering van 22 september Ina Schutte-Van der Schans benoemd als griffier per 1 november a.s. Ina Schutte is momenteel nog griffier in Wijdemeren. Zij volgt Els Boers op die interim-griffier is in Leusden vanaf januari dit jaar.

  Ina Schutte-van der Schans

  Nieuwe functie: Griffier

  Nieuwe werkgever: Gemeente Leusden

  Datum in dienst treding: 01 nov 2016

  Oude functie: Griffier

  Oude werkgever: Gemeente Wijdemeren

 • Met ingang van 26 september 2016 is Jon Hermans-Vloedbeld (VVD, 62) benoemd tot waarnemend burgemeester van Oud-Beijerland. De burgemeestersvacature is ontstaan nadat Klaas Tigelaar werd benoemd tot burgemeester van Leidschendam-Voorburg. Omdat de gemeenten in de Hoeksche Waard waarschijnlijk worden heringedeeld per 1 januari 2020 is besloten een waarnemend burgemeester aan te stellen. Hermans-Vloedbeld was eerder burgemeester in Ouderkerk, Ridderkerk en Almelo.

  Jon Hermans-Vloedbeld

  Nieuwe functie: Burgemeester (waarnemend)

  Nieuwe werkgever: Gemeente Oud-Beijerland

  Datum in dienst treding: 26 sep 2016

  Oude functie: Burgemeester

  Oude werkgever: Gemeente Almelo