of 59345 LinkedIn

Personalia

Heeft u of uw collega een nieuwe baan, een benoeming of gaat iemand met pensioen? Meld personalia en carrièreswitches aan Binnenlands Bestuur.

Geef personalia door

Personalia

 • Piet van Elteren is vanaf 1 september gemeentesecretaris/algemeen directeur van de gemeente Ede. Het gaat om een tijdelijke functie van ongeveer een half jaar waarbij Van Elteren zich concentreert op de ontwikkelopgave van de gemeente. 

De heer Van Elteren werkte de afgelopen maanden als adjunct-algemeen directeur bij de gemeente Zevenaar en heeft ruime ervaring bij andere gemeenten in de rol van gemeentesecretaris/algemeen directeur. Zo werkte hij 13 jaar voor de gemeente Nieuwegein en daarvoor 14 jaar voor de gemeente Leusden in deze functie. Het college van burgemeester en wethouders heeft gekozen voor een secretaris met een ruime ervaring binnen een gemeente.

Het college kiest bewust voor een tijdelijke invulling van de functie van gemeentesecretaris, omdat het realiseren van een geschikte invulling vraagt om een zorgvuldig proces en een duidelijke langetermijnvisie.

  Pieter van Elteren

  Nieuwe functie: Gemeentesecretaris / Algemeen directeur

  Nieuwe werkgever: Gemeente Ede

  Datum in dienst treding: 01 sep 2018

  Oude functie: Adjunct-algemeen directeur

  Oude werkgever: Gemeente Zevenaar

 • Met ingang van 1 september 2018 is René Borgardijn gestart als Manager Bedrijfsvoering bij De Rading Jeugd- en Opvoedhulp. De Rading verleent gespecialiseerde jeugdhulp aan kinderen, jongeren en gezinnen in Midden Nederland. In zijn nieuwe rol van Manager Bedrijfsvoering is René Borgardijn verantwoordelijk voor de afdelingen Finance & Control, Personeel & Organisatie, IT, Secretariaat en Facilitair.

  René Borgardijn

  Nieuwe functie: Manager Bedrijfsvoering

  Nieuwe werkgever: De Rading Jeugd- en Opvoedhulp

  Datum in dienst treding: 01 sep 2018

  Oude functie: Senior adviseur bedrijfsvoering

  Oude werkgever: Openbaar Ministerie/Ministerie van Justitie en Veiligheid

 • Met ingang van 1 juli 2018 is Henriëtte Bottinga gestart als Manager Zorg bij De Rading Jeugd- en Opvoedhulp. De Rading verleent gespecialiseerde jeugdhulp aan kinderen, jongeren en gezinnen in Midden Nederland. In haar nieuwe rol van Manager Zorg geeft Henriëtte Bottinga leiding aan de hulpvormen pleegzorg, meidenhulp, ambulante interventies en zelfstandigheidstraining. Met haar team van gespecialiseerde jeugdhulpprofessionals gaat zij de specialismen op het gebied van hechting, seksualiteit en behandeling na seksueel misbruik verder uitbouwen.

  Henriëtte Bottinga

  Nieuwe functie: Manager Zorg

  Nieuwe werkgever: De Rading Jeugd- en Opvoedhulp

  Datum in dienst treding: 01 jul 2018

  Oude functie: Projectleider Veilig Thuis Hollands Midden

  Oude werkgever: Gemeente Gouda

 • Esther Bunnik hoofd Communicatie bij de VNG

Esther Bunnik is op 1 juli 2018 begonnen als hoofd Communicatie bij de VNG. Ze was daarvoor manager Communicatie bij het Servicecentrum Drechtsteden, het shared servicebedrijf van de gemeenten Dordrecht, Zwijndrecht, Papendrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Sliedrecht, Alblasserdam en Hardinxveld-Giessendam. Eerder in de tijd was ze hoofd Sectie Crisiscommunicatie bij de Veiligheidsregio Zuid Holland-Zuid, teamleider Communicatie bij de provincie Utrecht en zelfstandig communicatieadviseur. Esther is bij de VNG de opvolger van Vera de Witte.

  Esther Bunnik

  Nieuwe functie: Hoofd Communicatie

  Nieuwe werkgever: VNG

  Datum in dienst treding: 01 jul 2018

  Oude functie: manager Communicatie

  Oude werkgever: Servicecentrum Drechtsteden

 • Van den Langenberg was tot zijn pensionering werkzaam als senior jurist bij achtereenvolgens Arbeidsvoorziening, CWI en UWV. Sinds 1 juni 2016 was hij plaatsvervangend lid van de Urgentiecommissie SGE en daarvoor vanaf 1995 Voorzitter van de Klachtencommissie Woonruimteverhuur Geldrop (thans gemeente Geldrop-Mierlo).

  mr. P.J.H. (Piet) van den Langenberg

  Nieuwe functie: Voorzitter Urgentiecommissie Stedelijk Gebied Eindhoven

  Nieuwe werkgever: de gezamenlijke colleges van burgemeester en wethouders in het Stedelijk Gebied Eindhoven

  Datum in dienst treding: 01 jun 2018

  Oude functie: nvt

  Oude werkgever: nvt

 • Na 12 jaar wethouder (o.a. ruimtelijke ontwikkeling en financiën) van de gemeente Uden sinds 1 mei manager van de regio Noordoost Brabant. Een samenwerkingsverband van 17 gemeenten en 2 waterschappen in de topregio AgriFood Capital.

  René Peerenboom

  Nieuwe functie: Regiomanager Noordoost Brabant

  Nieuwe werkgever: AgriFood Capital

  Datum in dienst treding: 01 mei 2018

  Oude functie: wethouder

  Oude werkgever: Gemeente Uden

 • Met ingang van 15 mei 2018 start Yvonne Bos als Teammanager Entree bij De Rading Jeugd- en Opvoedhulp. De Rading verleent gespecialiseerde jeugdhulp aan kinderen, jongeren en gezinnen in Midden Nederland.
De afdeling Entree werkt resultaat- en vraaggericht richting wijk- en buurtteams en heeft een adviesfunctie rondom de inzet van passende jeugdhulpverlening. Het Entree-team waar Yvonne leiding aan gaat geven, vormt daarmee het eerste aanspreekpunt voor wijk- en buurtteams in het werkgebied van De Rading.

  Yvonne Bos

  Nieuwe functie: Teammanager Entree

  Nieuwe werkgever: De Rading Jeugd- en Opvoedhulp

  Datum in dienst treding: 15 mei 2018

  Oude functie: Teamleider

  Oude werkgever: ONVZ

 • Met ingang van 1 juli 2018 wordt Marion Mulder de nieuwe adjunct-directeur van Heerenveen. Samen met gemeentesecretaris en algemeen directeur Jeroen van Leeuwestijn vormt zij vanaf die datum de directie van de gemeente Heerenveen. Ze gaat zich onder andere bezighouden met de organisatieontwikkeling en de verbetering van de strategische bedrijfsvoering. Daarnaast is ze eerste loco-gemeentesecretaris. De adjunct-directeur is een nieuwe functie binnen de gemeente Heerenveen. Mulder heeft sinds 1990 bij diverse (publieke) organisaties managementfuncties bekleed. Sinds 2009 is ze werkzaam in Heerenveen.

  Marion Mulder

  Nieuwe functie: adjunct-directeur

  Nieuwe werkgever: gemeente Heerenveen

  Datum in dienst treding: 01 jul 2018

  Oude functie: afdelingshoofd Samenleving

  Oude werkgever: gemeente Heerenveen