Van alle provincies betalen Zeeuwen het snelst. Een crediteur die zijn rekening naar Flevoland stuurt, moet het langste wachten op zijn geld. Ruim veertig procent van de facturen wordt niet binnen de gebruikelijke termijn van 30 dagen betaald. Dat blijkt uit een dinsdag gepubliceerd onderzoek van Graydon Nederland, naar betalingen door het bedrijfsleven in verschillende provincies.
Zeeuwen snelste betalers
Ruim veertig procent van de facturen wordt niet binnen de gebruikelijke termijn van 30 dagen betaald. De provincie Flevoland is het…
Flevoland slechtst Een factuur die naar Flevoland wordt gestuurd staat daar gemiddeld 46 dagen open. Op de tweede plaats van notoire wanbetalers staat Groningen, met een gemiddelde betalingstermijn van 45,3 dagen. Zeeland komt er relatief nog het beste vanaf. Een nota die naar Zeeland wordt gestuurd, staat gemiddeld 42 dagen open.
Een factuur die naar Flevoland wordt gestuurd staat daar gemiddeld 46 dagen open. Op de tweede plaats van notoire wanbetalers staat Groningen, met een gemiddelde betalingstermijn van 45,3 dagen. Zeeland komt er relatief nog het beste vanaf. Een nota die naar Zeeland wordt gestuurd, staat gemiddeld 42 dagen open.
Overzicht van het gemiddeld aantal dagen dat een factuur openstaat in een provincie in het derde kwartaal van 2011
Zeeland 41,7
Friesland 43,2
N-Brabant 43,6
Gelderland 43,7
Utrecht 44,0
Limburg 44,2
N-Holland 44,3
Drenthe 44,4
Z-Holland 44,6
Overijsel 44,7
Groningen 45,3
Flevoland 45,7
Reacties: 1
U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Geachte redactie,
Ik ervaar Binnenlandsbestuur als een kritisch opinieblad In dit artikel cereeert u echter een verkeerd beeld. De reactie van Graydon op uw artikel is:
"Ons persbericht gaat over het bedrijfsleven in de verschillende provincies en niet over de provincies zelf. Wij doen dus geen uitspraak over het betaalmoraal van de provincies, wij hebben gekeken naar het gemiddelde betaalgedrag van het bedrijfsleven in elke provincies afzonderlijk en daar een analyse over gemaakt." (letterlijk geciteerd)
Deze toelichting heeft een ander karakter dan de tekst in uw publicatie doet vermoeden. Ook uw link naar "Gerelateerde artikelen" ropet een verkeerd beeld op. Misschien kunt e.e.a. aanpassen