financiën / Partnerbijdrage

Je cao wijzigt, je AOV wijzigt mee

Wat gaat er veranderen?

AOV
Beeld: AdobeStock

Bijna alle gemeenten in Nederland hebben voor hun medewerkers bij Loyalis de arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) afgesloten. Daar zijn we blij mee, want Loyalis is al meer dan 20 jaar dé vertrouwde partner voor gemeenten op het gebied van inkomenszekerheid en arbeidsvermogen. Nu de Cao Gemeenten en Cao SGO eind dit jaar gaat wijzigen, wijzigt onze AOV mee. Dus geen zorgen, bij Loyalis zit je, ook na 31 december 2023 en met je bestaande AOV-contract, nog steeds goed.

Wat wijzigt er in de cao?

  • Tegemoetkoming in de kosten voor een AOV
    In de gewijzigde cao vervalt het 3e ziektejaar. Onze AOV-dekking bij gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid (35-80%) ondervangt dit. Lees meer op onze website. Daarbij is onze verzekering door het 'cao-tientje' nu voor je medewerkers voordeliger dan ooit. Hoe dit precies zit, lees je terug in de cao of stel je vraag aan de sociale partner.
  • Oók aandacht voor vitaliteit 
    Er is in de gewijzigde cao meer oog voor vitaliteit. Bij het ontwerp en de implementatie van een vitaliteitsregeling kunnen we je helpen. Met onze jarenlange ervaring en kennis van je sector, cao en de sociale wet- en regelgeving bieden we je een passende vitaliteits-aanpak.
  • En inclusief een Regeling Vervroegd Uittreden (RVU)
    In de gewijzigde cao is ook een RVU opgenomen. Deze regeling maakt het voor oudere medewerkers financieel aantrekkelijker om vervroegd met pensioen te gaan. En dat is een win-win-scenario voor medewerker én gemeente zelf. Hoe dit zit, lees je in onze whitepaper.

We helpen je bij het informeren van je medewerkers over onze AOV. Wil je weten hoe? Kijk op onze site of meld je aan voor een unieke AOV attenderingsactie tot 1 november a.s.

AOV attenderingsactie

Je kunt je nu aanmelden voor onze attenderingsactie, speciaal voor werkgevers in de Gemeentesector met een bestaand semi-collectieve AOV. Dat houdt in dat je organisatie de AOV faciliteert en je medewerkers deze verzekering zelf bij Loyalis kunnen afsluiten met een collectiviteitskorting van minstens 20%. En doe je mee aan onze actie, dan kunnen je medewerkers ook profiteren van de actievoorwaarde: géén gezondheidsvragen. Zo is de AOV voor iedereen toegankelijk en met het cao-tientje voordeliger dan ooit.

Meer informatie en aanmelden

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.