financiën / Partnerbijdrage

Online inspiratie event voor de HR-professional

Loyalis organiseert Week van de Gids.

Week van de gids

Met aandacht voor de hele keten: vitaliteit, preventie, verzuimbeleid en re-integratie wil verzekeraar Loyalis ernstige problemen voorkomen. En als het toch misgaat? Dan is er bijvoorbeeld een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) als back-up en veilig vangnet. “Vanuit die themagedachte is ook het idee voor de Week van de Gids ontstaan. “We praten niet enkel over verzekeringen en diensten, maar zijn er voor werkgevers. Kennis over de thema’s vitaliteit, preventie, zekerheid, verzuim en re-integratie, delen we waar het maar kan. Zo gidsen we onze klanten door de complexe wereld van sociale zekerheid. Ik kijk er ontzettend naar uit om in maart de Week van de Gids te gaan hosten”, vertelt Joop de Champs, consultant duurzame inzetbaarheid bij Loyalis. Dit gaat hij samen doen met collega Lisette Niemeyer, relatiemanager bij Loyalis. In dit artikel wordt ingezoomd op het begrip gids in duurzame inzetbaarheid en lichten de hosts alvast een tipje van de sluier op over deze Week van de Gids.

Kosteloos aanmelden?

Ga naar weekvandegids.nl

Gids in duurzame inzetbaarheid? Start met goed overzicht.

Hoe werk je strategisch aan de inzetbaarheid van medewerkers? Dat zij goed in hun vel zitten én kunnen meebewegen met veranderingen in de organisatie? Startpunt is een goed overzicht en plan van aanpak volgens Joop. Hij legt uit wat zijn toegevoegde waarde is als consultant duurzame inzetbaarheid: “Waar begint u als het gaat om duurzame inzetbaarheid? Gezien de omvang van het onderwerp loopt u het risico dat u door de bomen het bos niet meer ziet. Het is belangrijk om het klein te maken en concreet aan te pakken. Bij Loyalis noemen wij dat 'inzicht door overzicht'. Door in kaart te brengen wat er allemaal al is gedaan binnen een organisatie op het gebied van duurzame inzetbaarheid wordt inzichtelijk waar de witte vlekken zitten en de integrale aanpak ontbreekt. Deze aanpak heeft direct effect, waardoor er energie ontstaat om door te pakken!”

Covid biedt kansen: eerste online event

“Loyalis organiseerde altijd al fysieke evenementen om werkgevers te verbinden en inspireren”, volgens Lisette. De afgelopen periode was dit door de Coronamaatregelen vrijwel onmogelijk. Maar dat biedt kansen. Lisette: “Dat vind ik ook mooi aan Loyalis. We denken in mogelijkheden. Ook nu is er behoefte aan inspiratiesessies en sparringpartners. Loyalis bleef dit de afgelopen maanden faciliteren door Teams-sessies, webinars, maar ook thema-events zoals de Week van de Gids te organiseren. Hybride contact onderhouden past in de post-coronatijd.”

Wat kan de HR-professional verwachten van Week van de Gids?

Joop: “U krijgt nieuwe praktijkinzichten! Door experts uit te nodigen uit verschillende vakgebieden en met elkaar in gesprek te laten gaan over gemeenschappelijke vraagstukken, volgen er vele mooie inzichten. De focus zal écht op de dagelijkse praktijk liggen en niet op het theoretisch kader van duurzame inzetbaarheid.”

Lisette: “De Week van de Gids is in één zin: inspiratie op doen over actuele HR thema’s. Het is een week die in het teken staat van kennisverbreding en verdiepen. Kennis die u mogelijk al hebt, maar nu ook getoetst ziet op praktijkervaringen bij andere werkgevers. De sprekers zijn één voor één inspirerend!”

Waar kijken jullie naar uit tijdens de Week van de Gids?

Lisette is ervan overtuigd dat de kennis die gedeeld gaat worden waardevol en herkenbaar is voor de HR-professional. “Hoe zijn werkgevers vandaag de dag met het thema preventie en verzuim bezig? Er is enerzijds sprake van arbeidskrapte. Iedereen is hard nodig om inzetbaar te zijn en blijven als organisatie. Tegelijk is het een tijd waarin vaardigheden en skills sterk veranderen; in een hoog tempo. Wat maakt je een aantrekkelijke werkgever voor nieuwe werknemers en hoe bind en boei je (nieuwe) werknemers?”, aldus Lisette.

Joop kijkt op zijn beurt vooral uit naar de ontmoeting tussen het publieke en private domein. “Loyalis klanten acteren vooral in het publieke domein (denk aan overheid en onderwijs). Ik kijk dan ook enorm uit naar de gesprekken waar de professionals uit het publieke en private domein elkaar treffen. Het rondetafelgesprek met HR-directeur Jolanda Sappelli staat in ieder geval in mijn agenda rood omcirkeld. Tip!”. Een mooie afsluiter van dit artikel.

Over Week van de Gids

Loyalis als Gids in Inkomen & Zekerheid, wat betekent dit nu eigenlijk? Daarom komen de gidsen van Loyalis en partners naar ú toe en staan 4 dagen (28 t/m 31 maart) in het teken van de thema’s: Vitaliteit, Zekerheid, Preventie, Verzuim en Re-integratie. Vanuit de studio schakelt u live in voor een kennismaking met Loyalis specialisten, inspirerende verhalen van o.a. Nicolien Sauerbreij, Tim de Vries, Jolanda Sappelli en werkgevers uit de branche. Er zijn rondetafelgesprekken, webinars en een workshop.

Kosteloos aanmelden en meer informatie?

Ga naar weekvandegids.nl

Joop de Champs en Lisette Niemeyer hosten de Week van de Gids.

De week van de gids

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.