Advertentie
financiën / Nieuws

Gemeenten stemmen in met uitgekleed bestuursakkoord

Gemeenten hebben woensdag niet ingestemd met het complete bestuursakkoord zoals dat met het kabinet is gesloten.

08 juni 2011
Gemeenten hebben woensdag niet ingestemd met het complete bestuursakkoord zoals dat met het kabinet is gesloten. Steun is er voor de afspraken over de verdeling van taken en geld op terreinen als zorg en natuurbeheer. Maar de gemeenten accepteren de opgelegde bezuinigingen op de sociale werkplaatsen niet.

86,6 procent
Het bestuur van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) bracht daarom woensdag tijdens een congres in Ulft een voorstel in stemming om het bestuursakkoord te steunen met uitzondering van het onderdeel over werk. Het bestuur wil over dit onderdeel opnieuw onderhandelen met het kabinet. 86,6 procent van de 418 gemeenten schaarde zich achter het voorstel van het bestuur, 13,4 procent was ertegen.

 

Soepele invoering
Het kabinet heeft eerder gewaarschuwd dat er geen bestuursakkoord meer is als de gemeenten op onderdelen niet akkoord gaan. Premier Mark Rutte heeft steeds gezegd dat de plannen uit het bestuursakkoord sowieso uitgevoerd zullen worden. Wel wilde hij graag voor de medewerking van gemeenten voor een soepele invoering.

Minister Piet Hein Donner (Binnenlandse Zaken) spreekt later op de dag het VNG-congres in Ulft toe.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie