financiën / Partnerbijdrage

Een uitdagende droomklus bij gemeente Enschede

Een uitdagende droomklus bij gemeente Enschede. Finance & Bedrijfsvoering Lokale Overheden

12 april 2021
Verder.png

“Als de klant verder kan dankzij mijn oplossing, is mijn dag weer goed.”

Nadat hij zeventien jaar bij diverse overheden gewerkt had, zocht public controller Marnix Tamse meer variatie in zijn werk. Daarom koos hij drie jaar geleden voor EIFFEL. Een topkeuze, blijkt achteraf. Want waar vind je, met zoveel kennis en ervaring, nog die uitdagende droomklus? Marnix vond hem via EIFFEL, bij gemeente Enschede. “In deze opdracht sluit mijn werkervaring perfect aan bij de inhoud en krijg ik de uitdaging die ik zocht. Een 100 procent match!”

“In de periode voor Eiffel werkte ik bij grotere overheden, zoals de gemeentes Hilversum en Almere en de NVWA. Werken als financieel specialist bij de overheid gaat voor mij verder dan het analyseren van cijfers. Natuurlijk, dat is mijn achtergrond en mijn passie. Maar mijn belangrijkste drijfveer is mijn bijdrage leveren aan het publieke belang. Zo werkte ik jarenlang als vrijwilliger bij de voedselbank en bij een stichting voor dagbesteding. Verder ben ik actief lid van een aantal rekenkamercommissies; erg leuk en nuttig werk.”

 

       

“Mijn belangrijkste drijfveer is dat ik mijn bijdrage lever aan het publieke belang.”

Marnix Tamse

 

Droomklus

“Nu werk ik als projectcontroller bij gemeente Enschede aan twee grote projecten in het fysieke domein; de herinrichting van een bepaald stadsgebied en het kennisparkproject. Dagelijks sta ik voor financiële uitdagingen zoals de verbijzondering van projectcodes, de herziening van begrotingen en de verantwoording van subsidies. Ook adviseer ik over de vorm van de verbonden partij en het inregelen van toezicht vanuit de gemeente. Inhoudelijk is het interessante én complexe materie; echt mijn ding!”

 

Wat dit mijn droomklus maakt? De inhoud is voor mij gedeeltelijk bekend terrein, en dat voelt goed. Maar van achterover leunen is gelukkig geen sprake. De enorme omvang en de zware inhoud van deze projecten bieden mij steeds opnieuw die uitdaging waar ik mijn tanden in kan zetten. En als de klant weer verder kan dankzij mijn oplossing, is mijn dag weer goed.”

 

Verbindende rol

“Inmiddels heb ik een flink aantal projecten via EIFFEL achter de rug, onder andere bij de gemeentes Arnhem en Apeldoorn en het Ministerie van VWS. Het werken voor verschillende opdrachtgevers vind ik boeiend en houdt me scherp; iedere klantvraag is uniek en vergt een eigen aanpak. Ondanks het verschil in klanten heb ik altijd dezelfde verbindende rol; ik zorg dat de getallen tot in de puntjes kloppen, maar ik verhelder ook complexe wet- en regelgeving en neem mensen mee in processen. Ik verbind de losse eindjes, zowel in financiële vraagstukken als bestuurlijke.

 

Naast een adviserende heb ik ook een ontwerpende functie. Bij het kennisparkproject wilde de klant een stichting opzetten. Hier komt nogal wat wet- en regelgeving bij kijken. Ik adviseerde het team dan ook graag over relevante procedures en bestuurskalenders. Mijn overheidservaring kwam hier perfect van pas.”

 

Klantvraag centraal

“Met ons EIFFEL-team Finance & Bedrijfsvoering Lokale Overheden willen we oplossingen bieden waar onze klanten echt op zitten te wachten. We houden trends en signalen in de markt dan ook nauwlettend in de gaten. De belangrijke klantuitdagingen op dit moment zijn het vormgeven van risicomanagement en dashboarding. In teams werken we samen aan concrete handvatten waarmee lokale overheden deze belangrijke uitdagingen optimaal aan kunnen pakken. En natuurlijk gooien we de oplossing niet bij de klant over de schutting. Het succes van je oplossing staat of valt natuurlijk met een goede borging en implementatie.”

 

           

“Met ons EIFFEL-team Finance & Bedrijfsvoering Lokale Overheden willen we oplossingen bieden waar onze klanten echt op zitten te wachten.”

Marnix Tamse

 

Het elan van EIFFEL

“We helpen bij EIFFEL niet alleen onze klanten, maar ook elkaar. Als consultant kan ik mijn tas en auto pakken en alleen aan de slag gaan. Maar juist de interne verbinding met collega’s is voor mij een bonuspunt. Als je start bij EIFFEL krijg je er meteen een bak enthousiaste collega’s bij: het elan van EIFFEL is uniek.

 

Wat ons typeert is dat we klantuitdagingen, zoals bijvoorbeeld risicomanagement en datagedreven werken, met een helicopterview bekijken. Want naast een helper in nood, zijn we ook de expert die vooruit denkt in oplossingen waarmee we onze klant echt helpen. We zijn altijd op zoek naar nieuwe collega’s voor het sociaal en fysiek domein. Als het werken aan constructieve oplossingen in een team van gedreven consultants je aanspreekt, zit je bij EIFFEL op de juiste plek.”

 

Renée Disteli, Business Manager

rdisteli@eiffel.nl / tel: 06 5154 38 78

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.