Advertentie
financiën / Nieuws

Ambtenaar Flevoland best betaald

Het aandeel provinciewerknemers dat wordt bezoldigd volgens het maximum van de functieschaal is opnieuw licht gestegen: van 73 procent in 2013 naar 74 procent in 2014. Dat betekent dat krap een kwart van de provincieambtenaren nog kan groeien in de eigen schaal wat salaris betreft.

09 oktober 2015

In 2014 had iets meer dan een kwart van de provincieambtenaren een salaris van meer dan 4.500 euro op full-time basis. Het aandeel is daarmee gestegen ten opzichte van 2013; toen lag het percentage op 24 procent. Dat blijkt uit de Personeelsmonitor Provincies 2014. Net als vorig jaar ligt bij de provincie Flevoland dat percentage (35 procent!) van medewerkers met een salaris van meer dan 4.500 euro op full-time basis hoger dan bij de andere provincies. Bij de provincie Groningen ligt dit percentage het laagst met 18 procent.

Verder verdient 14 procent van de werknemers minder dan 2.500 euro. Bij de provincie Groningen ligt dit percentage op 23 procent. Daarmee is Groningen de provincie met de meeste werknemers die minder dan 2.500 euro verdienen. Eén van de verklaringen is dat Groningen als één van de weinige provincies zelf voor de onderhoud van wegen, kanalen en kunstwerken zorgt. De buitendienstmedewerkers die dit werk verzorgen zijn vaak laag ingeschaald. Bij Utrecht en Brabant ligt het aandeel fte met een salaris van minder dan 2.500 euro onder de 10 procent.

Meer plafondambtenaren
Het aandeel provinciewerknemers dat wordt bezoldigd volgens het maximum van de functieschaal is opnieuw licht gestegen: van 73 procent in 2013 naar 74 procent in 2014. Dat betekent dat krap een kwart van de provincieambtenaren nog kan groeien in de eigen schaal wat salaris betreft. De stijging hangt samen met de toegenomen gemiddelde leeftijd, de stijging van salarissen en de gemiddelde diensttijd bij de provincies, en de geringe instroom.

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

K. de Beer / organisatie adviseur
De redactie vergeet er bij te zeggen dat de problemen in de provincie Flevoland ook het grootst zijn.
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Advertentie