Advertentie
financiën / Nieuws

2 miljoen aan subsidies voor kantoor en thuiswerken

Tweehonderd gemeenten en vijftig samenwerkingsverbanden deden in totaal 450 subsidieaanvragen bij A&O fonds Gemeenten. Deze ondersteuning begon in april en eindigde gisteren. Het totaalbedrag is bijna 2 miljoen euro, laat een woordvoerder weten.

03 september 2020
Corona-geld-shutterstock-1686695353-2.png

Tweehonderd gemeenten en vijftig samenwerkingsverbanden deden in totaal 450 subsidieaanvragen bij A&O fonds Gemeenten. Deze ondersteuning begon in april en eindigde dinsdag. Het totaalbedrag is bijna 2 miljoen euro, laat een woordvoerder weten.

Geld en expertise

‘Door de corona-crisis wordt van gemeenten een enorme wendbaarheid en flexibiliteit in houding en gedrag gevraagd’, schrijft het fonds, dat in april begon met de tijdelijke ondersteuning in geld en expertise, met name op HR-gebied. Gemeenten konden een of twee aanvragen indienen van elk maximaal 5000 euro. Het fonds noemt de eindstand een ‘groot succes’.

 

Verhelpen knelpunten

Er waren veel aanvragen voor het inrichten van het kantoor voor de anderhalvemetersamenleving en het thuiswerken. Waar gemeenten in het begin vooral subsidies aanvroegen om thuiswerken mogelijk te maken, richtten de aanvragen zich later meer op het verhelpen van knelpunten. ‘De focus kwam te liggen op het thema arbo en vitaliteit, coachen van medewerkers, leidinggeven op afstand, digitaal onboarden van nieuwe medewerkers en het uitbreiden van digitale leer- en ontwikkelmogelijkheden.’

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie