Advertentie
digitaal / Nieuws

Zeewolde heeft snelste internetverbinding

Zeewolde is de gemeente met het snelste internet van Nederland. Burgemeester Gorter stelde donderdagmiddag een glasvezelnetwerk in gebruik dat een down- en uploadsnelheid van 200 Mb heeft.

15 februari 2010

Saai
Volgens internetspecialist Vincent Everts is hiermee een nieuwe fase ingezet. Met deze bandbreedte wordt de kwaliteit van bijvoorbeeld HD en 3D veel groter. 'Het internet is eigenlijk te saai voor woorden. Met HD-kwaliteit wordt het allemaal veel mooier en leuker en komen er veel meer mogelijkheden. Dit is slechts het begin van wat er technisch allemaal mogelijk is'.

 

Glasvezel
De zevenduizend woningen in Zeewolde zijn vrijwel allemaal al op het glasvezelnetwerk aangesloten. Het supersnelle internet is van de grond gekomen op initiatief van de inwoners zelf. Anderhalf jaar geleden ontstond het idee voor het glasvezelnetwerk. 'k woon in Amsterdam en het duurt daar nog zeker vijf tien tien jaar voordat ik krijg wat Zeewolde nu al heeft', denkt Everts.

 

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Pieter-Bas Wijne / beleidsadviseur bedrijfsvoering & informatievoorziening
Fantastisch dat er eindelijk een stap gemaakt is binnen de particuliere sector. In mijn woonplaats Houten is onlangs ook besloten tot een soortgelijk initiatief.

Naast HD en 3D is voor veel synicie nog niet duidelijk wat voor mogelijkheden er verder zijn voor de gemiddelde particulier.
Wie kan hier meer over vertellen?
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Advertentie