Advertentie
digitaal / Nieuws

Commissie Digitale Zaken gaat toezien op kennis en wetten

Er komt een vaste commissie voor Digitale Zaken, die Kamerleden van voldoende kennis over digitalisering gaat voorzien en tevens er zorg voor gaat dragen dat er passende wetten en regels voor digitalisering in Nederland komen.

19 oktober 2020
Tweede-Kamer-parlement.jpg

Er komt een vaste commissie voor Digitale Zaken, die Kamerleden van voldoende kennis over digitalisering gaat voorzien en tevens er zorg voor gaat dragen dat er passende wetten en regels voor digitalisering in Nederland komen. De Tweede Kamer heeft daar afgelopen week een motie voor aangenomen.

Grip

In 2019 werd een tijdelijke commissie Digitale Toekomst ingesteld om te onderzoeken hoe de Tweede Kamer meer grip kan krijgen op het onderwerp digitalisering. Deze commissie kwam dit voorjaar met een aantal aanbevelingen, waaronder het instellen van een vaste commissie voor digitale zaken. Deze zou er onder meer zorg voor moeten dragen dat de Kamer voldoende kennis heeft over digitalisering, maar ook dat er passende wetten en regels voor digitalisering in Nederland komen en dat die in overeenstemming is met wetgeving uit de Europese Unie.

 

Verkiezingen

Afgelopen week heeft de Kamer een motie aangenomen om ervoor te zorgen dat die commissie er inderdaad komt. De motie werd ingediend door CDA-Kamerlid Harry van der Molen, samen met andere Kamerleden van GroenLinks, de VVD, D66 en 50Plus. De commissie wordt na de aankomende verkiezingen in maart 2021 in de Tweede Kamer geïnstalleerd.

 

 

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie