Advertentie
digitaal / Nieuws

Pilot online aangifte doen van start

Vijf gemeenten zijn gestart met een eerste pilot voor online aangifte doen van overlijden en verhuizen via softwarebedrijf Decos, dat hiervoor eind 2016 aanbesteding van KING binnenhaalde. Gemeenten Amsterdam, Den Bosch, Maastricht, Zaanstad en Zuidplas zijn als eerste overstag.

12 oktober 2017

Vijf gemeenten zijn gestart met de eerste pilot voor online aangifte doen van overlijden en verhuizen via softwarebedrijf Decos, dat hiervoor eind 2016 de aanbesteding van KING binnenhaalde. Gemeenten Amsterdam, Den Bosch, Maastricht, Zaanstad en Zuidplas zijn als eerste overstag.

Digitaliseren met gezamenlijke aanpak

KING wil samenwerking tussen gemeenten op het gebied van e-dienstverlening bevorderen en deed eind 2016 een aanbesteding bij Decos voor online aangifte doen van overlijden en verhuizen. Gemeenten hoeven daardoor niet zelfstandig in deze vorm van digitalisering te investeren en zijn vrij om de diensten die bij KING zijn aanbesteed te gebruiken. De digitale dienstverlening wordt volgens KING daardoor efficiënter georganiseerd. De aanpak maakt onderdeel uit van de Digitale Agenda 2020.

Gemeenten sluiten zich aan
De eerste pilot met vijf gemeenten is inmiddels live. Nog eens vijftien gemeenten staan op het punt om ook aan te sluiten, zo meldt een woordvoerder van Decos. Het grote voordeel van de online services voor aangifte doen via een gezamenlijke aanbesteding is volgens KING en Decos dat inwoners en uitvaartondernemers in heel Nederland op dezelfde wijze online hun aangifte kunnen indienen.
 

Gebruiksvriendelijk
Volgens Decos zijn de diensten voor verhuis- en overlijdensberichten ‘gebruiksvriendelijk vormgegeven, zodat ook ‘minder-digitaal-vaardigen’ er gebruik van kunnen maken.’ Een demonstratie van online aangifte doen van verhuizen en overlijden is hier te zien. Gemeenten die kosteloos willen meedoen aan deze eerste pilot kunnen zich via dit formulier aanmelden.       

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie