Advertentie
digitaal / Nieuws

Gemeenten sluiten samenwerking cybersecurity

Gemeenten Den Haag, Eindhoven, Zoetermeer, Delft, Enschede en Tilburg hebben met een aantal instituten een samenwerking gesloten op gebied van veiligheid. De zogeheten ‘City Deal’ moet een samenhangende en innovatie aanpak van complexe stedelijke veiligheidsuitdagingen opleveren.

24 maart 2016

Gemeenten Den Haag, Eindhoven, Zoetermeer, Delft, Enschede en Tilburg hebben met een aantal instituten een samenwerking gesloten op gebied van cyberveiligheid. De zogeheten ‘City Deal’ moet een samenhangende en innovatie aanpak van complexe stedelijke veiligheidsuitdagingen opleveren.

De City Deal heeft als doel meer maatschappelijke veiligheid en meer winst, zoals omzet en werkgelegenheid, voor de veiligheidssector. De Rijksoverheid wil met deze City Deals de samenwerking tussen steden en regio’s vergroten, zo meldt gemeente Den Haag op de eigen website. Naast de gemeenten doen ook The Hague Security Delta (HSD), Twente Safety & Security (TS&S) en Dutch Institute for Technology, Safety & Security (DITSS) mee.
 

De deelnemers willen een goede basis creëren voor het creëren van innovatieve producten die nationaal en internationaal aansprekend zijn en verkocht kunnen worden, een innovatieve aanpak bevorderen voor grote maatschappelijke opgaven in de steden en de samenwerking tussen private en publieke partners te versterken.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie