digitaal / Partnerbijdrage

Surface tafel in Zoetermeer

Zaterdag 1 juni was het de Dag van de dienstverlening bij de gemeente Zoetermeer. De gemeente presenteerde onder andere de Surface tafel aan het brede publiek. Zoetermeer heeft de Surface inmiddels een jaar in gebruik voor allerlei doeleinden zoals inzage vergunningen, historische beeldbank en behandeling bouwplannen.De Surface is nu uitgebreid met functionaliteit op het gebied van de Wet maatschappelijke omgeving (Wmo). De gemeente liet aan de bezoekers zien hoe samen een dossier bekeken wordt en hoe de benodigde formulieren ingevuld worden.

28 juli 2011

Centric heeft voor het gebruik van de Surface tafel op het gebied van de Wmo een algemene gebruikerstool ontworpen die naar eigen gebruik is in te vullen. Zo kan iedere gemeente de tool inrichten naar de eigen situatie. Bijvoorbeeld met het beantwoorden van vragen over de Wmo van burgers. Iedere gebruiker van de Surface tafel kan de eigen formulieren samenstellen.

 

Zoetermeer is de eerste gemeente waar de Surface tafel in gebruik is genomen. Dit type hardware is de toekomst. Zeker op het gebied van dienstverlening, waarbij ambtenaar en burger gezamenlijk rondom de tafel een zaak bespreken met alle gegevens bij de hand. De Surface tafel is multifunctioneel voor digitale weergaves. Hierbij kun je denken aan de inzet tijdens crisisbeheersing, waarbij diverse situatieschetsen of kaarten bewerkt worden. Of aan gebruik bij bouw- en woningtoezicht, waarbij je de tekeningen van locaties bekijkt.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.