digitaal / Partnerbijdrage

Het weergeven van objecten in 3D

Een extra dimensie voor het belastingdomein.

20 mei 2022
Bram Bervoets

We staan nog maar aan het begin van het in 3D weergeven van objecten. Maar ik zie al een aantal interessante mogelijkheden voor het belastingdomein. Denken jullie met mij mee?

Het weergeven van objecten in 3D is een trend in de wereld van de geo-informatie. Je ziet steeds vaker weergaves in 3D, dankzij betere en snellere hard- en software. Ik vind het interessant om na te denken welke mogelijkheden dit biedt voor het belastingdomein. Het is niet zo moeilijk om de meerwaarde ervan te zien voor bijvoorbeeld de waardebepaling van een object. Daarvoor heb je immers informatie nodig en hoe makkelijker je die informatie kunt duiden, hoe fijner dat is voor je werk.

Er wordt in Nederland steeds vaker creatief in de hoogte gebouwd. Daar zijn bijzondere voorbeelden van, zoals een enorm appartementencomplex met appartementen in allerlei maten, boven op een oude loods. Als je de informatie daarover alleen in 2D hebt, uit de basisregistraties en vergunningen, dan is het een hele puzzel om inzichtelijk te krijgen hoe het gebouw precies in elkaar zit. Als je de informatie in 3D hebt, dan wordt dat een stuk makkelijker. Kortom: de complexiteit van de huidige bebouwde omgeving wordt overzichtelijker met 3D. Je krijgt er een berg informatie bij, informatie die goed toegankelijk is en ons werk in het belastingdomein een stukje makkelijker maakt.

Welke kansen zien jullie in 3D? Mail mij alsjeblieft, ik ben heel benieuwd!

Meer weten?

Bram Bervoets, Business Development Manager

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie? Mail voor meer informatie naar Bram Bervoets, Bram.Bervoets@centric.eu of bel +31 6 5009468

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.