Advertentie
digitaal / Nieuws

Ambtenaren Apeldoorn kunnen dienstvervoer online reserveren

Ambtenaren van gemeente Apeldoorn kunnen sinds 1 maart gebruik maken van een online reserveringsysteem voor hun dienstreis genaamd: ‘Sleutel tot Besparen’. Het systeem doet onbemand sleuteluitgifte en registreert automatisch gebruik van auto’s, fietsen en scooters.

16 maart 2016

Ambtenaren van gemeente Apeldoorn kunnen sinds 1 maart gebruikmaken van een online reserveringsysteem voor hun dienstreis genaamd: ‘Sleutel tot Besparen’. Het systeem doet onbemand sleuteluitgifte en registreert automatisch gebruik van auto’s, fietsen en scooters.

Personeelspas om sleutelkast te openen

Via een smartphone, tablet of computer kunnen voertuigen gereserveerd worden. Een ambtenaar die op één van de vier locaties een voertuig nodig heeft logt in bij de app, ziet de beschikbare voertuigen en klikt het gewenste voertuig aan. Vervolgens krijgt hij een bevestiging in zijn mail. Met de personeelspas kan hij de sleutelkast vervolgens openen. Daar wordt de gereserveerde sleutel vrijgegeven.

Uitgiftelocaties
Het systeem is ontworpen en gebouwd door IT Building en Reflex-Online en Deister. Het sleutel-reserveringsysteem is op maat gebouwd en flexibel, ongeacht het aantal gebruikers, aantallen en typen voertuigen en aantal uitgiftelocaties. In Apeldoorn ging het systeem begin januari van start met 160 gebruikers. Apeldoorn heeft 40 fietsen, 10 e-bikes, 10 elektrische scooters en 34 auto’s deels elektrisch, deels rijdend op benzine. In de eerste maanden was de bezettingsgraad van de voertuigen rond 60 procent.

 

Duurzame dienstreizen
Apeldoorn wilde af van de regel dat ambtenaren hun dienstreizen met hun eigen auto’s maakten en de kosten daarvan declareerden. Want daar zat ook wel eens een oude walmende diesel bij. Gemeentelijk projectleider Hans Kemper: ‘We vinden dat we als gemeente in duurzaam vervoer een voorbeeldfunctie hebben. Daarom hebben we besloten fietsen, e-bikes, elektrische scooters en auto’s uit de zuinigste categorieën aan te schaffen voor onze zakelijke vervoersbehoefte.'

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

willie
Wauw.

eric / ambtenaar
Klimaatverandering is merkbaar, steeds vroeger komkommertijd ....
Advertentie