Advertentie
carrière / Nieuws

UWV stelt Week van Waarden uit

In verband met de ontwikkelingen rond het coronavirus in Noord-Brabant heeft UWV besloten om de Week van Waarden en het afleggen van de UWV Ambtseed voor alle UWV'ers uit te stellen tot het najaar.

12 maart 2020
ambtseed.jpg

In verband met de ontwikkelingen rond het coronavirus in Noord-Brabant heeft UWV besloten om de Week van Waarden en het afleggen van de UWV Ambtseed voor alle UWV'ers uit te stellen tot het najaar. 

Ontwikkelingen Noord-Brabant

De Week van Waarden en de bijbehorende aflegging van de UWV Ambtseed is nadrukkelijk een UWV-breed evenement, laat de uitvoeringsorganisatie weten. ‘We leggen allemaal de eed af en willen daar ook op een feestelijke manier bij stilstaan in de hele organisatie. Gezien de huidige ontwikkelingen in Noord-Brabant rond COVID-19 voorzien we dat we dat niet goed kunnen realiseren. Daarom is besloten om uit te zien naar een nieuwe Week van Waarden.’

Overmacht
Formeel moeten alle UWV-medewerkers voor 1 april de ambtseed afleggen. Om ook de kernwaarden van de organisatie meteen goed over het voetlicht te brengen had UWV een Week van Waarden gepland in de laatste week van maart. In 372 sessies met 50 mensen per keer op 38 locaties in het land zouden UWV- medewerkers een voor een de eed afleggen. ‘Door het uitstel van de Week van Waarden kunnen we niet voldoen aan de verplichting vanuit de Wnra dat ambtenaren voor 1 april de eed afgelegd moeten hebben. Hierover is gisteren het ministerie van SZW geïnformeerd. Zij stellen het ministerie van BZK van het uitstel op de hoogte. Overmacht gaat dus boven de wettelijke verplichting.’ De raad van bestuur heeft de eed al eerder afgelegd.

Verzekeringsartsen
Vorige week kwam de vakorganisatie van verzekeringsartsen bij UWV nog in het geweer tegen het afleggen van de UWV Ambtseed, omdat ze vonden dat twee regels erin hen ‘monddood’ zouden maken. Het advies aan de leden was om de ambtseed niet af te leggen. UWV repliceerde dat de ambtseed erg lijkt op die van andere organisaties en UWV tegenspraak en het aankaarten van misstanden juist faciliteert.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie