Advertentie
carrière / Nieuws

‘Integriteitsonderzoek nodig naar gedeputeerden Limburg'

Oud-directeur Geert Ruigrok van Topsport Limburg heeft commissaris van de koning Theo Bovens om een integriteitsonderzoek gevraagd naar de Limburgse gedeputeerden Ger Koopmans en Joost van den Akker.

09 maart 2020
Provhuis-Limburg.jpg

Oud-directeur Geert Ruigrok van Topsport Limburg heeft commissaris van de koning Theo Bovens om een integriteitsonderzoek gevraagd naar de Limburgse gedeputeerden Ger Koopmans en Joost van den Akker.

Dubieuze rol
Dat schrijft onder meer Dagblad De Limburger die over de brief van Ruigrok beschikt. Vooral Ger Koopmans heeft als gedeputeerde van sport een dubieuze rol gespeeld rond het faillissement van Topsport Limburg, aldus Ruigrok. De organisatie ging vorig jaar failliet, nadat een tekort van ruim 6 ton was ontstaan.

Manipulatief
Ruigrok schrijft dat de organisatie ‘op manipulatieve manier volstrekt onnodig is geëlimineerd’ en dat Limburgse bedrijven daardoor worden geconfronteerd met openstaande rekeningen die niet meer worden betaald. Toegezegde leveringen en diensten voor enkele grote sportevenementen, zoals de Olympische Spelen van Tokio in 2020 en van Parijs in 2024 kunnen dan niet worden geleverd. Dat zorgt volgens Ruigrok voor imagoschade.

Onjuist rapport
Ook zou op instigatie van de provincie Limburg een onjuist rapport zijn gefabriceerd, waardoor de organisatie Topsport Limburg van financieel wanbeleid kon worden beticht. Het rapport en het tekort kostten Ruigrok de kop. Topsport Limburg moest in de provincie 1800 sporter faciliteren met kortingen, trainingen en coaches. De provincie Limburg zegde na het faillissement toe om topsport te blijven faciliteren, alleen is nog niet duidelijk in welke vorm.

Provinciale protocol
Gedeputeerde Ger Koopmans wil niet reageren op de kritiek van Ruigrok, aldus 1Limburg afgelopen vrijdag. Hij volgt het provinciale protocol dat geldt bij integriteitsmeldingen en daarin is afgesproken dat eerst een externe adviseur de zaak bekijkt. Cdk Theo Bovens laat Binnenlands Bestuur weten de brief te hebben ontvangen en deze vertrouwelijk te behandelen. Hij volgt in deze ‘vanzelfsprekend’ ook het protocol (mogelijke) integriteitsschendingen door leden van Provinciale Staten of Gedeputeerde Staten Provincie Limburg 2017.

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

De Majjem
'Hij volgt in deze ‘vanzelfsprekend’ ook het protocol (mogelijke) integriteitsschendingen door leden van Provinciale Staten of Gedeputeerde Staten Provincie Limburg 2017.'Vreemd, dat heeft Theo Bovens in het recente verleden betreffende de benadeling van een klokkenluider door gedeputeerde G. Koopmans geheel nagelaten. Toen wilde hij het per se zelf afhandelen (een nog lang niet afgesloten doofpot).
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Advertentie