carrière / Partnerbijdrage

“Ik dacht dat ik mezelf goed kende”

Ottie Wyatt over zijn traject bij POSG.

13 november 2023
Ottie Wyatt
Ottie Wyatt

Aan het woord: Ottie Wyatt
Voorheen PIW’er, Penitiaire Inrichting Vught, nu Sociotherapeut, GGZE Woensele Poort en ZZP’er in de zorg.

Het gevangeniswezen ken ik op m’n duimpje

Dertig jaar lang heb ik in verschillende functies in de Penitiaire Inrichting in Vught gewerkt. Ik heb aan de wieg gestaan van allerlei nieuwe initiatieven en projecten. Ik houd van pionieren, van hard werken en van mensen. Ik kreeg veel ruimte om mijn eigen ding te doen. Maar de laatste jaren veranderde dat. Ik kreeg minder vrijheid en dat beperkte me steeds meer.

Op eigen initiatief heb ik om een traject bij POSG gevraagd

Ik kreeg van mijn werkgever alle ruimte. Ik wilde mijn uniform aan de wilgen hangen. Weg bij Justitie en eens kijken wat ik met mijn kennis en ervaring kan toevoegen bij een andere organisatie. Mijn ambitie is groot en ik wist wat ik wilde: met mensen werken, een luisterend oor bieden en er echt voor ze zijn. POSG hielp mij met mijn cv en met het opbouwen van een ander netwerk. Ze hielden me ook geregeld een spiegel voor. Dat vond ik behoorlijk spannend. Ik dacht dat ik mezelf goed kende, maar door het sparren met anderen in de groepsessies heb ik nieuwe inzichten gekregen.

Op een gegeven moment kwam de vacature van sociotherapeut bij GGZE voorbij

Op mijn lijf geschreven. Ik solliciteerde en werd aangenomen. Als sociotherapeut begeleid ik psychiatrische patiënten. Ik bied patiënten nog steeds dat luisterend oor, maar ik kan hen ook écht helpen. Samen met zorgaanbieders bespreek ik iedere individuele situatie en maken we een plan van aanpak voor de beste behandeling. In deze baan komt alles samen wat ik belangrijk vind: mensen helpen, efficiency, communicatie en coördinatie. En voor mij niet onbelangrijk: mijn werk is op fietsafstand van mijn woonplaats. Ik ben POSG erg dankbaar. Zonder hen was ik hier niet terecht gekomen.”

Mobiliteitsdienstverband
Het Mobiliteitsdienstverband biedt je de zekerheid van een dienstverband. En de ruimte om te ontdekken welke richting het meest kansrijk en interessant voor jou is. Dit alles met waarborgen omkleed. En onder arbeidsvoorwaarden die identiek of gelijkwaardig zijn aan die van je voormalige werkgever, inclusief ABP-pensioenopbouw.

Meer weten over het Mobiliteitsdienstverband en jouw mogelijkheden? 
Lees hier verder.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.