carrière / Partnerbijdrage

Remotie; taboe of kans?

Remotie; taboe of kans? Heeft u al beleid ontwikkeld voor duurzame inzetbaarheid en nagedacht over de randvoorwaarden?

22 augustus 2017

Remotie kan een heikel onderwerp zijn. Zowel voor werkgever als werknemer. Want hoe pak je dat aan? En wanneer kaart je het aan? Of nu de werkgever er op inzet, of dat een werknemer er vrijwillig voor kiest, het is vaak een complex proces waarin emoties een rol spelen.

Nu ouderen steeds langer in het arbeidsproces betrokken blijven, zult u als HR- of mobiliteitsprofessional steeds vaker te maken krijgen met dit thema. Heeft u al beleid ontwikkeld voor duurzame inzetbaarheid en nagedacht over de randvoorwaarden?

Tijdens onze expertisebijeenkomst op 5 oktober reiken wij u sleutels aan om een dergelijk proces te objectiveren en structuur te geven. Deze bijeenkomst wordt speciaal georganiseerd voor HR- en Mobiliteitsprofessionals en leidinggevenden binnen het Rijk. Dit in het kader van de intensieve samenwerking met de sector Rijk op het gebied van duurzame inzetbaarheid, o.a. door de faciliteit van Contractovername in te zetten.

Komt u ook? Meld u aan op onze website >>

AfbeeldingTanja Verheyen

Gespreksleiding is deze middag in handen van Tanja Verheyen, onderzoeker aan de Vrije Universiteit Brussel (België) en houder van de VUB-onderzoeksleerstoel over carrièrewendingen. Zij finaliseert een doctoraat over demotie. Samen met haar partner, Bob Vermeir, schreef ze het boek: Remotie. Een stap terug is een stap vooruit. Deze middag benadert zij het thema remotie zowel vanuit een werkgevers- als een werknemersstandpunt en gaat op zoek hoe beide partijen beter met demotie kunnen omgaan en het bespreekbaar kunnen maken.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.