carrière / Partnerbijdrage

Onvrijwillig van baan veranderen?

Dankzij de geluks-estafette wordt het leuk.

26 juni 2023
Jolanda Roest
Jolanda Roest, Senior Adviseur POSG

In mijn werk kom ik het nogal eens tegen, medewerkers die onvrijwillig van baan moeten veranderen, bijvoorbeeld door een herstructurering, onverenigbaarheid van karakters, disfunctioneren of een conflict.

Zo had ik een tijdje terug een ongelukkige, ‘zieke’ medewerker op bezoek voor een oriënterend gesprek. Theo werkte al ruim 25 jaar bij dezelfde werkgever en was door een herstructurering overgeplaatst, maar zat daar totaal niet op zijn plek en viel uit. Toen Theo weer in staat was om te re-integreren was dat intern erg ingewikkeld. Theo was daar niet blij mee, hij wilde gewoon weer aan het werk.

De werkgever van Theo kwam bij mij op de lijn om te bekijken of POSG hem kan ondersteunen bij het  proces. In eerste instantie met tegenzin van Theo, want hij wilde niet weg uit zijn vertrouwde omgeving, ook al was het niet goed meer voor hem. Toch stemde hij in met een traject bij ons en toen ging het snel!

Je kunt meer dan je denkt

Door de aandacht vanuit de adviseur mobiliteit en de loopbaancoach, de afstemming met de adviseur arbeidsmarkt en het netwerk van POSG werd een re-integratieplek geregeld bij een andere organisatie waar Theo weer helemaal opbloeide en ontdekte dat hij veel meer kon dan hij dacht.

Estafette

Je kan het zien als een soort estafette, waarbij we met maatwerk, aandacht, creativiteit en daadkracht, het stokje overdragen.
Dit doen we bij POSG ook letterlijk, mede door de duidelijke rolverdeling, met ieder zijn specialisme, krijgt de medewerker de juiste begeleiding, met succesvolle loopbaanstappen voor medewerkers als resultaat. De ’estafette’ begint met een analyse van de behoefte door mij als adviseur mobiliteit, zodra dit helder is draag ik het stokje over aan de loopbaancoach, wanneer het tijd is om de arbeidsmarkt erbij te betrekken wordt de adviseur arbeidsmarkt ingeschakeld en vervolgens draagt die het stokje over aan een nieuwe werkgever.

Meer weten?
Wil jij ook weer ‘gewoon aan het werk?’ Neem eens contact op met Jolanda Roest of bel 06 118 713 86.
Of kijk voor meer informatie op www.posg.nl

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.