carrière / Partnerbijdrage

Hanane El Hadouchi Jonge Ambtenaar van het Jaar 2023

Hanane is beleidsadviseur onderwijs bij de gemeente Amsterdam

Hanane El Hadouchi

Op donderdag 23 maart is Hanane El Hadouchi, beleidsadviseur onderwijs bij de gemeente Amsterdam, verkozen tot de FUTUR Jonge Ambtenaar van het Jaar 2023. Tijdens een feestelijke liveshow in de Jaarbeurs in Utrecht maakte minister van Klimaat en Energie, Rob Jetten, de winnaar bekend.

Echte pionier

Het thema van de verkiezing was dit jaar pionieren. Uit 60 aanmeldingen bleven drie finalisten over: Hanane el Hadouchi, Femke Smit (gemeente Kampen) en Eline van Weelden (gemeente Rotterdam). Na een dag vol jury-opdrachten en een spetterende liveshow kwam Hanane als winnaar uit de bus. Volgens de jury is zij een echte pionier. Het juryrapport luidde ‘’Hanane strijdt elke dag voor de positie van MBO’ers in de stad Amsterdam en heeft een stevig uitgesproken ambitie zich hier landelijk breed hard voor te maken. We zijn ervan overtuigd dat de titel jonge ambtenaar van het jaar 2023 haar een duwtje in de rug geeft deze ambitie te realiseren. ’’De Jonge Ambtenaar van het Jaar 2023 krijgt een opleidingscheque beschikbaar gesteld door de Bestuursacademie Nederland. Daarnaast zal Hanane voor FUTUR op events en congressen spreken als ambassadeur van de jonge ambtenaren.

‘Voorrecht om deze prijs te winnen’

'Deze prijs is voor mij een voorrecht om te winnen, maar belangrijker, ik doe dit niet voor mezelf. Dagelijks werk ik voor 400.000 mbo-studenten die nog niet de erkenning en waardering krijgen die ze verdienen. Laten we in heel Nederland keihard met elkaar aan de slag gaan om ook de MBO'ers in hun kracht te zetten. Samen maken we het verschil, op naar gelijke kansen voor iedereen!'

Verkiezing Jonge Ambtenaar van het Jaar

Sinds 2002 organiseert stichting FUTUR jaarlijks de verkiezing van de Jonge Ambtenaar van het Jaar. Met deze award wil de organisatie laten zien hoe leuk en veelzijdig werken bij de overheid is. Daarnaast is het belangrijk om het werk van jonge ambtenaren die pionieren te laten zien. Zeker nu de wereld om ons heen verandert en het belangrijk is dat de overheid daarin meebeweegt.

Stichting FUTUR

Het landelijke jonge ambtenarennetwerk FUTUR zet zich in voor de belangen van de jonge ambtenaren binnen de overheid. Ze vertegenwoordigt de stem van de jonge ambtenaar en verbindt hen aan elkaar over alle overheidslagen heen. Van rijksoverheid tot gemeente en van provincie tot waterschap. FUTUR is er voor alle ambtenaren, van buitendienst tot beleidsmakers. Door middel van verbindende activiteiten, FUTUR Ontmoet sessies met invloedrijke personen in de overheidswereld en de verkiezing Jonge Ambtenaar van het Jaar.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.