carrière / Partnerbijdrage

Futur zoekt nieuwe bestuursleden!

Ben jij een jonge ambtenaar met passie voor de veranderende overheid?

Futur zoekt jou

FUTUR, hét Jonge Ambtenaren Netwerk van Nederland, zoekt nieuwe bestuursleden! Ben jij een jonge ambtenaar met passie voor de veranderende overheid, kun je goed samenwerken, wil je jouw netwerk binnen de publieke sector graag verbreden en heb jij creatieve ideeën waarmee we nóg meer jonge ambtenaren bereiken? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Bestuursleden FUTUR

Het bestuur houdt zich bezig onder andere bezig het dagelijks reilen en zeilen van FUTUR als organisatie. Elk bestuurslid heeft een eigen portefeuille en focus. Daarnaast is er ruimte om (nieuwe) projecten op te pakken. Hoewel bij elke functie specifieke taken horen, staat niet alles vast. Samen met het nieuwe bestuur wordt gekeken naar een taakverdeling die bij ieders interesses en kwaliteiten past. 

Voor de functies:

  • Voorzitter
  • Penningmeester
  • Secretaris
  • Algemeen bestuurslid

Wil jij jezelf verder ontwikkelen binnen een enthousiaste groep jonge ambtenaren? Lees snel verder.

Naast de waardering voor en de voldoening om je in te zetten voor de Jonge Ambtenaar, worden je onkosten vergoedt en zorgen wij voor op zijn tijd een hapje en drankje met het bestuur!

Wie zoeken we?

  • Je bent als ambtenaar werkzaam voor Rijksoverheid, een provincie, gemeente, waterschap, uitvoeringsorganisatie of andere overheidsorganisatie.
  • Je vindt het leuk te besturen, organiseren, netwerken en communiceren, én wil je hier verder in ontwikkelen.
  • Je neemt graag initiatief en verantwoordelijkheid op je.
  • Je bent niet ouder dan 35 jaar.
  • Je bent gemiddeld 6 uur per week beschikbaar vanaf begin april 2022 en voor minimaal één jaar. Op dit moment vergadert het bestuur (digitaal) tweewekelijks op een doordeweekse avond.

Herken jij je hierin? Lees dan meer over de verschillende functies die vrijkomen:

Voorzitter

Als voorzitter heb je hart voor FUTUR. Je draagt op bijeenkomsten en in gesprekken met partners actief de meerwaarde uit van jonge ambtenaren in de publieke sector. De voorzitter van FUTUR is een echte verbinder, met een visie op de jonge ambtenaar voor de overheid én de rol die FUTUR daarin kan spelen. Je zet gezamenlijk met het bestuur FUTUR stevig op de kaart. Je behoudt het overzicht over de meerjaren ambitie van FUTUR en de lopende projecten. Je kunt goed samenwerken en helpt anderen graag op weg. Je bouwt enthousiast aan een hecht en sterk bestuur. Je zit de bestuursvergaderingen voor en zorgt er samen met de secretaris en penningmeester voor dat het bestuur als een team opereert en naar buiten treedt.

Penningmeester

Bij FUTUR is de penningmeester natuurlijk verantwoordelijk voor het beheren van de centen. Verder hou je het overzicht op de bestaande samenwerkingen met onze partners en denk je na over toekomstige samenwerkingen, zowel financieel als inhoudelijk. Je bent zowel integer als nauwkeurig. Je speelt een actieve rol in het bestuur en denkt en werkt mee aan de strategische ontwikkelingen van ons netwerk en de stichting. Daarnaast heb je ook zeker de vrijheid nog aanvullende bestuursactiviteiten op te maken die jij leuk vindt!

Secretaris

Als secretaris ben je de spin in het web voor het FUTUR bestuur. Je coördineert de vergaderingen, bereid samen met de voorzitter de agenda voor, organiseert het bestuursweekend en workshops en bijeenkomsten voor bestuursleden. Verder beheer je de mailbox en ben je telefonisch en via mail het eerste aanspreekpunt voor externen. Daarnaast heb je ook zeker de vrijheid nog aanvullende bestuursactiviteiten op te maken die jij leuk vindt!

Algemeen bestuurslid

Binnen FUTUR houden we ons bezig met veel verschillende activiteiten. We zijn veel in contact met de Jonge Ambtenaren Netwerken en organiseren verschillende events en activiteiten voor jonge ambtenaren, zoals de Jonge Ambtenaar van het Jaar verkiezing en FUTUR-Ontmoet. We doen onderzoek naar en schrijven opinie over onderwerpen die de jonge ambtenaar belangrijk vindt. En we zetten in op communicatie om de stem van de jonge ambtenaar te laten horen. Als algemeen bestuurslid mag jij je inzetten voor deze activiteiten en kijken we graag samen naar wat jij leuk vindt!

Ontwikkel futur én ontwikkel jezelf!

Wij zoeken bestuursleden die FUTUR verder willen brengen en mee willen werken aan de missie en visie van FUTUR. Als bestuurslid bij FUTUR krijg je de ruimte om te doen waar jij goed in bent, en om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen.

Meer weten? Onze huidige bestuursleden beantwoorden graag je vragen via: info@futur.nl. Kijk ook op onze LinkedInpaginaFacebookpagina en Instagram

Solliciteren?

Enthousiast geworden? Solliciteer dan door een korte motivatie (maximaal 500 woorden) en je cv naar te mailen naar info@futur.nl. Geef in je sollicitatie duidelijk aan naar welke functie je voorkeur uitgaat en welke specifieke kwaliteiten je voor FUTUR wilt inzetten. Nog niet helemaal zeker? Wij gaan ook graag een open gesprek met je aan! de vacatures sluiten 25 maart.       

Enthousiast om je in te zetten voor FUTUR, maar iets minder tijd? Kijk dan eens bij de vacature voor de commissie Events!

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.