Advertentie
carrière / Nieuws

Van Rey slaat terug in interview

Voormalig wethouder van Roermond Jos van Rey zegt in een interview dat hij niet accepteert dat er vorig jaar een inval bij hem thuis is geweest. Van Rey wordt verdacht van corruptie.

31 mei 2013
De verdachte VVD-politicus Jos van Rey kiest de aanval. Na een lange periode van stilte heeft hij een interview gegeven aan De Telegraaf en zondag is hij te zien in het ochtendprogramma WNL Op Zondag.

De Telegraaf plaatste vrijdag alvast een fragment uit het interview dat zaterdag in de krant en op de website staat. In het filmpje zegt Van Rey niet te accepteren wat er op 19 oktober is gebeurd.

Verdacht van corruptie
Toen viel de politie onder meer zijn woonhuis binnen. ,,Ik zal het aan de kaak stellen. Ik accepteer niet wat hier op 19 oktober is gebeurd. En degene die hiervoor verantwoordelijk is die zal verantwoording moeten afleggen. Ik wil het dossier hebben en ik krijg niks. Je kunt toch niet spreken van een eerlijk proces als ik niets krijg. Ik weet niet waar het over gaat'', zegt hij, terwijl hij op tafel slaat.

De voormalig VVD-senator en VVD-wethouder uit Roermond wordt verdacht van corruptie.

Reacties: 4

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

eric
Kunt veel van hem vinden en denken wat je wilt. Echter de discussie wordt in het openbaar gevoerd. Hier in Helmond is niets openbaar. Namen Jos, namen willen we horen.
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
ccl
Wat een kerel, die Van Rey. Heeft als politicus mee zitten oreren over krachtiger aanpak van de criminaliteit, en nou is hij zelf een verdachte.

Justitie grijpt pas in als er sprake is van een redelijk vermoeden van schuld. Vele koppen buigen zich dan over de vraag, of er moet worden ingegrepen, en op welke manier. De bevoegdheden die kunnen en mogen worden toegepast hangen dan af van de ernst van de verdenking en de redelijkheid van het vermoeden. Het feit is al zo wat bewezen als het OM en de rechterlijke macht (RC) de toestemming geven tot het toepassen van zware bevoegdheden zoals huiszoekingen en inbeslagnemingen.

Het is zeer waarschijnlijk dat, wanneer de verdachte een hooggeplaatst of publiek figuur is, zoals Van Rey, waar te verwachten is dat de gehele vaderlandse pers in duikt, oproept tot super zorgvuldigheid van het OM en rechter. Ook bij het verdere onderzoek en dat gaat dan langer duren.

En dit hooggeplaatste publieke figuur Van Rey kiest er nu voor om zich af te zetten tegen deze zorgvuldige opsporing.

Hij reageert nu als een echte crimineel.

Hij zal zich ook wel beroepen op het zwijgrecht, en als hij dat niet doet zullen er wel anderen zijn die het hebben gedaan, die hij niet meer kent, cruciale dingen vergeten is. Met een dure advocaat die rechters gaat wraken, enzovoort.

Waar blijft vader VVD, die deze ontspoorde bij de stropdas pakt, een oorvijg verkoopt en vervolgens buiten flikkert.

Of wees een kerel en zeg hoe het zit, zodat niet alles hoeft te worden onderzocht zonder medewerking van de verdachte.

Hij, Van Rey, heeft er voor gezorgd dat ik, samen met vele anderen in mijn omgeving, nooit meer op de VVD zal stemmen. Immers, waar deze zielige man, tegen wie dusdanige verdenkingen zijn gerezen dat er werd ingegrepen zoals er werd ingegrepen, in bescherming wordt genomen, of, van wie niet krachtig afstand wordt genomen, zou je kunnen gaan denken dat de VVD het niet zo erg vindt dat er corruptie is.
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Kritikus / Geen Hagenees
Wat Van rRy precies heeft uitgevreten, weet ik niet. Horen we nog wel eens, en dan graag binnenkort.Maar ik begrijp zijn frustratie wel. Al meer dan een half jaar geleden een inval in zijn huis. En nog steeds niet weten wat precies de aanleiding is en wat de aanklacht wordt. Dat is toch om bijkans gek van te worden. Ondertussen gaat je naam door het slijk, ben je gedwongen je functies neer te leggen (bv. senatorschap) en word je een politieke paria die zelfs niet meer op een kandidatenlijst mag staan. Kan me niet aan de indruk onttrekken dat er hele vieze spelletjes worden gespeeld in Limburg, ook door het OM.
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
eric
@Kop. Kijk het vreemde is dat hier in Helmond het OM er alles doet tov Jacobs de boel onder het tapijt veegt terwijl mbt v Rey er een hoop commotie is om niets. Het lijkt erop dat OM met twee maten meet en dit terwijl de zaak in Brabant ZO ven een veel grotere omvang lijkt met veel meer betrokkenen. Verschil is ook denkelijk dat v Rey in Roermond geliefd is terwijl Jacobs dat helemaal niet was.
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Advertentie