Overslaan en naar de inhoud gaan

Sporten als kind: goed voor latere carrière

Hoe eerder kinderen beginnen met bewegen hoe meer profijt ze daarvan hebben wanneer ze volwassen zijn. Volgens Medisch Bioloog Remco…

Efficiency

Wanneer kinderen vroeg leren omgaan met hun fysieke en mentale grenzen kunnen ze dat later namelijk ook efficiënter. Door dit bewustzijn en de fysieke conditie die met sporten gepaard gaat, is de persoon als volwassene en dus als werknemer belastbaarder. Ook voorkomt een gezonde leefstijl ziektes en dus ziekteverzuim, aldus Verkaik.

Kinderen die aan teamsport doen leren samen te werken omdat ze elkaar nodig hebben om te scoren. Die situaties komen volgens Verkaik ook voor wanneer het kind zich, eenmaal volwassen, op de arbeidsmarkt begeeft, en dan zijn deze aangeleerde eigenschappen erg handig.


Het belangrijkste overheidsnieuws van de dag

Schrijf je in voor de Binnenlands Bestuur nieuwsbrief

Beweging 

Twee derde (60 procent) van de jongeren in Nederland beweegt te weinig en voldoet niet aan de landelijke beweegnorm, blijkt uit onderzoek TNO. Voldoende beweging is niet alleen goed voor lichaam en geest maar ook voor de toekomst van kinderen.

Volgens het Nederlands instituut voor Sport en Bewegen (NISB) blijkt bijvoorbeeld dat een uurtje gym het concentratievermogen al bevordert.

Het belangrijkste overheidsnieuws van de dag

Schrijf je in voor de Binnenlands Bestuur nieuwsbrief

 

Ongezond

Dikke kinderen worden bovendien dikke volwassenen stelt hoogleraar sociale geneeskunde Willem van Mechelen aan de VU te Amsterdam. Ongezond eten en te weinig bewegen veroorzaken overgewicht en hoe meer overgewicht iemand heeft, hoe groter de kans is op ziekteverzuim.

"Door indirect te redeneren zou je kunnen stellen dat er sterke relaties zijn tussen de manier waarop je je in je jeugd gedraagt en de kans op gezondheid en ongezondheid later in het leven", aldus van Mechelen.

 

Rigoureuze maatregelen

Volgens de hoogleraar zijn 2 rigoureuze maatregelen nodig om obesitas tot stilstand te brengen. Enerzijds door het opsporen van mensen met een verhoogd risico en hen beweeg- en voedingsprogramma's aan te bieden, bij voorkeur zo vroeg mogelijk zoals tijdens de zwangerschap.

Anderzijds is er de massale aanpak; de populatieaanpak. "Door bijvoorbeeld het wijzigen van de omgeving, belastingsmaatregelen en het bijsturen van de manier waarop mensen denken en met elkaar omgaan, ontstaat een samenleving die meer is afgestemd op gezond gedrag", aldus de hoogleraar.(Bron: Nu.nl)

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heeft u al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heeft u al een account? Log in