Advertentie
carrière / Nieuws

Genomineerden Beste Lokale Bestuurder van het Jaar bekend

Zeven burgemeesters, een lid van gedeputeerde staten, een wethouder en een commissaris van de koning. Dat zijn de tien genomineerden voor de titel Beste Lokale Bestuurder 2014.

24 december 2014

Zeven burgemeesters, een lid van gedeputeerde staten, een wethouder en een commissaris van de koning. Dat zijn de tien genomineerden voor de titel Beste Lokale Bestuurder 2014.

Genomineerden
De burgemeesters zijn  Eberhard van der Laan van Amsterdam; Arno Brok van Dordrecht, Ahmed Aboutaleb van Rotterdam, Henri Lenferink van Leiden, Jan van Zanen van Utrecht, Peter den Oudsten, (scheidend) burgemeester van Enschede en Peter van der Velden, (scheidend) burgemeester van Breda. De andere genomineerden zijn René Peters, wethouder sociale zaken, jeugd, onderwijs en integratie in Oss, Wim van de Donk, commissaris van de koning in Noord-Brabant en Bart Krol, gedeputeerde bij de provincie Utrecht.

Uitgebreid onderzoek
Om tot deze tien genomineerden te komen heeft onderzoeksbureau Necker van Naem in opdracht van Binnenlands Bestuur een uitgebreid onderzoek gehouden. Afgelopen maand zijn alle burgemeesters, wethouders, raadsleden, griffiers, gemeentesecretarissen, commissarissen van de koning en leden van Gedeputeerde Staten en Provinciale Staten benaderd om deel te nemen aan een online onderzoek. Lokale politici en bestuurders mochten een top 3 van bestuurders uit hun eigen gemeente nomineren en 2 bestuurders uit de regio. De respondent kon aangeven welke vijf competenties hij of zij het meest belangrijk vindt voor een goede bestuurder. Vervolgens werd gevraagd om per geselecteerde competentie aan te geven welke bestuurder hier het beste en welke hier het op een na beste op scoort. Op een honderd puntenschaal kon vervolgens worden aangegeven in welke mate de regiobestuurders volgens deze competenties handelen.

Stemmen
Vanaf 8 januari 2015 kunnen bezoekers van de site stemmen op de genomineerden. Hun oordeel zal voor een derde deel meetellen in het eindoordeel. Daarnaast zullen alle lezers van het vakblad Binnenlands Bestuur en van de nieuwsbrieven worden gevraagd een stem uit te brengen en zal een vakjury bestaande uit de redactie van Binnenlands Bestuur haar voorkeuren uitspreken. De stemmen van de lezers en van de jury tellen ook ieder voor een derde mee.

Bekendmaking
De bekendmaking van de Beste Lokale Bestuurder van het Jaar is op maandag 19 januari, tijdens het Binnenlands Bestuur Nieuwjaarsevenement Kompas voor 2015 in Museum Speelklok te Utrecht. Eerder werd de titel Beste Lokale Bestuurder in de wacht gesleept door Marco Florijn, Lodewijk Asscher, Bas Eenhoorn, Henk Aalderink en Albert Rodenboog.

Reacties: 8

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Jet valk / vakleerkracht passend onderwijs
Vrouwen besturen niet?
hans kampf
hallo, ik wil graag stemmen op de Beste Lokale Bestuurder van het Jaar, m.i. Bart Krol. Dat zou vanaf gisteren kunnen, maar ik zie geen link op jullie website. Wat nu?
Mr R.M. Dalmijn
Leuke, opgewekte reacties allemaal . Gelukkig niet dat zure nukkige wat je van veel afgestompte en gefrustreerde lieden in deze kolommen nog wel eens ziet. 2015 wordt echt een goed jaar met opgewekte jonge ambtenaren die fluitend collegiaal gedrag vertonen. Zeurpieten let op het an uw laatste jaar worden.
Freek van Oosten
Slagers die hun eigen vlees keuren. Het zou pas werkelijk waarde hebben als de bevolking zou mee kunnen stemmen. Nu zijn het alleen bestuurders en ambtenaren, de lezers dus van het vakblad BB.
m.j. schwencke
Hoe is het mogelijk Koos Janssen die als voorzitter van de Raad van Toezicht totaal te korst schoot en bekent staat licht narcistisch en een jokkebrok te zijn ,
henk
Ook wel bekend onder de nominatie"hoe stoppen we elkaar veren in de reet"
Wessels / -
Bestuurrder van het jaar!!!wat doen ze dan.den oudsten wat heeft hij dan gereailiseerd???onvoorstelbaar.....wat een geld verspilling.ze hebben toch een salaris.
peter
Wat kost dit feestje en wie betaalt ?
Advertentie