De nieuwe kleding van de ambtenaren van de gemeente Arnhem was niet goedkoop. Maar liefst 35 duizend euro kostten de outfits voor 22 receptionisten en bodes. Maar dan heb je ook wat, moet de gemeente gedacht hebben. Maar dat bleek niet het geval.
Ambtenaren willen van haute couture-kleding af
Couturier Alexander van Slobbe ontwierp voor 35 duizend euro 22 kostuums voor de bodes en receptionisten van het gemeentehuis van Arnhem.…
Stug
De ambtenaren klagen dat de bedrijfskleding die couturier Alexander van Slobbe ontwierp stug is en niet ademt. De gemeente wil haar geld terug. Dat meldt de Gelderlander.
Visitekaartje
De gemeente had mede voor de ontwerper gekozen omdat hij de modevakopleiding in Arnhem had gevolgd en het bedrijfsuniform een visitekaartje voor modestad Arnhem zou zijn. Maar inmiddels hebben de ambtenaren hun oude kloffie weer aangetrokken en is Arnhem op zoek naar een andere modeontwerper.
UPDATE-reactie Van der Slobbe
Ontwerper Alexander van der Slobbe laat in een schriftelijke reactie weten dat hij de ontstane situatie betreurt. Verder zegt hij dat voor de dienstkleding gebruik gemaakt is van kwalitatief zeer hoogwaardige natuurlijk stoffen (100% wol en 100% katoen). Van Slobbe kan zich dan ook niet vinden in het verwijt dat de kwaliteit van de gebruikte stoffen te wensen zou overlaten “omdat de stof niet genoeg zou ademen”.
Verkeerde maten
Ten aanzien van de stelling dat de pasvorm van de kleding niet zou voldoen, merkt Van Slobbe op dat de Gemeente Arnhem ervoor heeft gekozen niet met maatkleding te werken, maar heeft gekozen voor confectiematen. In dat kader is door de gebruikers van de kleding schriftelijke opgave gedaan van hun maten, noodzakelijk voor de productie van de kleding door de fabrikant. De fabrikant heeft zich strikt aan deze opgave gehouden, maar gebleken is dat een aantal gebruikers onjuiste maten heeft doorgegeven. Als gevolg daarvan bleek dat het verschil van maat bij diverse personeelsleden te groot was om dit probleem met aanpassingen op te lossen en de Gemeente Arnhem bleek - vanwege budgettaire overwegingen - niet bereid alsnog de juiste maten te bestellen.
Reacties: 9
U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Als je niet teveel beweegt en niet zweet zou het dus een prima outfit kunnen zijn...... Tja.. Dan toch maar in China kijken wat ze daar voor een prikje kunnen maken?
Ha, gaan we dan toch eindelijk weer eens terug naar degelijk oud vakmanschap voor zaken waar dat echt nodig is? Het zou tijd worden.
Stop met deze jaren 50 uniformering van ambtenaren. Belachelijk dat er nog dit soort bedragen worden uitgegeven aan gemeentelijke bedrijfskleding. In bedrijfsleven moet iedereen toch ook eigen (representatieve) kleren aanschaffen
Ik heb een hekel aan uniforme kleding, maar gezien de functie kan het een toegevoegde waarde hebben, mits het comfortabel zit.
@ed, je stelling 'In bedrijfsleven moet iedereen toch ook eigen (representatieve) kleren aanschaffen' klopt niet, tal van beroepen bijv. openbaar vervoer, hotels, winkels, technische bedrijven en noem maar op kennen bedrijfskleding, passend voor de betreffende functie. Denk aan uitstraling, herkenbaarheid op de verkoopvloer of specifieke veiligheid.
Jammer dat er kennelijk in Arnhem niemand de moeite heeft genomen zich in meer te verdiepen dan de naam en vooropleiding van de 'kleermaker'.
Maar ach dat verbaasd denkelijk niemand...
Goedkopere optie = Familie Gümüs terughalen?
Maatwerk uit China Wim? En dan de beambten in kwestie even naar China laten vliegen om de maten op te laten nemen? Dan ben je nog duurder uit.
De ontwerper heeft bij mij een streepje voor. Kleding van wol of katoen ademt namelijk wel in tegenstelling tot acryl en andere kunststoffen. Dat veel dames een te kleine maat heeft doorgegeven, kan de ontwerper niet aangewreven worden. Ik zou daar als werkgever korte metten mee maken. Niet zeuren en je mag een grotere maat als je zelf 50% bijbetaalt.
Klagen over het doorgeven van de maten... Niet erg profi aangezien zelfs ik, een man die niets met mode/kleding heeft, weet dat het maatlabeltje verre van precies is. Per land/kledinglijn valt kleding anders. Passen is niet voor niets het 'struikelblok' bij alle kledingaankopen.
Bij dit artikel had ik nou graag een foto gehad.....