Advertentie
carrière / Nieuws

Ambtenaar onbekend met duurzame plannen werkgever

Ruim de helft van de ambtenaren – 58 procent – is niet bekend met de plannen van zijn of haar organisatie om te verduurzamen.

17 april 2019

Ruim de helft van de ambtenaren – 58 procent – is niet bekend met de plannen van zijn of haar organisatie om te verduurzamen. En één op de drie ambtenaren denkt dat het hun organisaties niet lukt om een bijdrage te leveren aan de doelstelling van het klimaatakkoord van Parijs.

Dat blijkt uit onderzoek van het ict-bedrijf Fujitsu Nederland onder 557 ambtenaren. Werknemers bij de overheid onder de dertig jaar scoren met 65 procent opvallend hoger dan de 56 procent onder oudere werknemers.

Klimaatprobleem
Laag opgeleide werknemers bij de overheid geven nog vaker dan midden- en hoogopgeleiden ambtenaren aan dat milieuoverwegingen slechts een klein deel uitmaken bij de selectie van leveranciers (respectievelijk 37 en 27 procent). ‘Ook hier is voor overheden nog een wereld te winnen,’ zegt Vincent Kranenburg, hoofd Human Resources bij Fujitsu Benelux. ‘De klimaatproblemen dreigen dusdanig groot te worden dat iedereen, ongeacht zijn opleidingsniveau, hiervan doordrongen moet zijn, willen we hier nog verandering in brengen.’

Vrouwen
69 procent van de ambtenaren zou graag zien dat de werkgever zich meer inzet op het gebied van duurzaamheid. Vrouwelijke respondenten scoren met 71 procent hoger dan hun mannelijke collega’s met 66 procent. Hoewel werknemers vinden dat hun werkgever zich meer moet inzetten voor duurzaamheid, geeft slechts 48 procent aan zich binnen de eigen functie meer te willen toeleggen op dat gebied.

Jongeren
Uit het onderzoek blijkt dat slechts 39 procent van de ambtenaren jonger dan veertig jaar bereidheid toont zich op het werk voor duurzaamheid in te zetten. Bij ambtenaren boven de veertig ligt dat percentage op 53 procent. Kijkend naar de verschillende regio’s, scoort de Randstad het hoogst gevolgd door Oost-Nederland.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie