Advertentie

Fouten op stempassen in Vlissingen

Op enkele stempassen in Vlissingen zijn fouten geconstateerd. Mogelijk is het in nog 15 gemeenten misgegaan.

27 februari 2015

De gemeente Vlissingen heeft stempassen verstuurd waar verkeerde gegevens op staan. Het gaat om fouten in de persoonsgegevens. Een woordvoerder van de gemeente bevestigt dit na berichten in de PZC. Mogelijk zijn in meer gemeenten stempassen met fouten verstuurd.

Pijnlijk

Vlissingen verstuurde de afgelopen tijd ruim 35 duizend stempassen voor de Provinciale en een iets hoger aantal voor de Waterschapsverkiezingen van 18 maart. De gemeente ontdekte de fouten nadat inwoners hadden geklaagd. De fouten deden zich voor in de namen van personen, op beide stempassen. ‘Buitengewoon vervelend en soms heel pijnlijk’, aldus een woordvoerder. ‘Vooral als het gaat om iemand die een pas toegestuurd krijgt met een naam die niet meer bij hem of haar hoort.’

Softwareleverancier
De fout is ontstaan bij het bedrijf dat de GBA-software levert voor de stempassen, softwareleverancier Procura. Het bedrijf is een grote leverancier in gemeenteland en levert stempassen aan meer dan 300 gemeenten. Voor 16 gemeenten levert het bedrijf uit Noord-Holland ook de GBA-software op de passen. Mogelijk hebben ook deze 16 gemeenten te maken met foutieve gegevens op stempassen, hoewel directeur Gert Hoff van Procura dat niet verwacht. ‘Dat denk ik niet, want we hebben nog geen meldingen daarover gehad.’ Het bedrijf is nog bezig te onderzoeken hoe de fout heeft kunnen ontstaan.

Excuusbrief en nieuwe pas
In Vlissingen gaat het waarschijnlijk om 37 passen waar fouten op staan, hoewel dat nog niet met zekerheid te zeggen is, gezien het feit dat de oorzaak nog niet achterhaald is. ‘Inderdaad niet erg veel, maar wel heel vervelend voor de mensen die het betreft’, aldus de woordvoerder. De gemeente stuurt mensen die een foutieve pas hebben ontvangen een excuusbrief en een nieuwe stempas.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie