Advertentie

Burgemeester Roermond vraagt opheffing geheimhoudingsplicht

Op verzoek van GroenLinks in Roermond gaat burgemeester Henk van Beers aan de commissaris van de Koningin Theo Bovens vragen om opheffen van de geheimhoudingsplicht rondom de zaak Van Rey.

26 oktober 2012

Burgemeester Henk van Beers van Roermond praat vrijdag met de Limburgse Commissaris van de Koningin Theo Bovens over het mogelijke opheffen van de geheimhoudingsplicht voor de leden van de vertrouwenscommissie burgemeestersvoordracht. Dat gebeurt op uitdrukkelijk verzoek van de fractie van GroenLinks in de raad. Dat bleek donderdagavond in de gemeenteraad.

Schokkende tapes
Fractievoorzitter Marianne Smitsmans heeft tijdens een verhoor van de rijksrecherche over de zaak van de onlangs afgetreden wethouder Jos van Rey afgeluisterde tapes gehoord die haar schokten. Zij wil daarover vrijelijk kunnen praten in de raad, maar mag dat niet wegens de geheimhoudingsplicht. De VVD fractie verzet zich tegen het opheffen van de geheimhouding.
 
Lekken

De zes leden van de commissie en burgemeester Van Beers zijn door de recherche gehoord in verband met het justitie-onderzoek naar het vermeende lekken van informatie uit de commissie door voormalig VVD-wethouder Van Rey. Daarbij zouden mogelijk meer mensen betrokken zijn dan nu bekend is. Volgens Smitsmans weten daardoor zes van de 31 raadsleden zaken die anderen ook moeten weten. Van Beers zei niet te verwachten dat de geheimhouding wordt opgeheven.
 
Waarschijnlijk niet 

In een reactie laat de Commissaris van de Koningin via zijn woordvoerder weten dat hij niet denkt dat de geheimhouding van de commissie af kan. Maar hij zal zorgvuldig kijken naar het verzoek waarmee Van Beers vrijdag bij hem langs komt.

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

eric
Natuurlijk gaat de gouverneur de geheimhouding niet opheffen. Er is echter sprake van lex majeur en lex mineur. In mijn ogen gaat strafrecht boven alles. En wat nu meneer de gouverneur? En waarom wilt u dit alles geheimhouden? Waarschijnlijk ook veel te verbergen op provinciaal niveau.
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Advertentie