Advertentie

'Verwarring over Amsterdamse toezichthouders'

In Amsterdam zijn er zoveel verschillende toezichthouders, dat burgers niet meer weten wie wie is, meent Ulco van der Pol, gemeentelijke ombudsman in Amsterdam.

11 april 2013

De hoeveelheid verschillende toezichthouders in Amsterdam leidt tot verwarring. Inwoners van de stad begrijpen vaak niet met wie ze te maken hebben en welke bevoegdheden de toezichthouders hebben.

Breder inzetbaar
Dat stelt de Gemeentelijke Ombudsman Ulco van de Pol in een rapport dat hij donderdag aan burgemeester Eberhard van der Laan presenteert. ,,De burger snapt niet waarom de ene toezichthouder zich alleen met parkeren bezighoudt en de ander met verkeerd geplaatst huisvuil, bouwactiviteiten of handhaving van de openbare orde'', zegt Van de Pol. ,,Toezichthouders zouden breder inzetbaar moeten zijn en eenduidig op moeten treden, waarbij de nadruk meer op gastheerschap dan op handhaving komt te liggen.'' Hij pleit verder voor meer herkenbaarheid.

Allemaal eigen werkwijze
Binnen de zeven stadsdelen en het havengebied Westpoort werken diverse gemeentelijke organisaties die allemaal een eigen werkwijze hebben. Van de Pol adviseert het toezicht meer aan te passen op de wijk. Ook moeten de controleurs voldoende weten over de wijk waarin ze werken.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie