Advertentie

Veel vragen rondom grondtransacties Haarlemmermeer

Er bestaan zoveel vragen over enkele mogelijk dubieuze grondtransacties in de gemeente Haarlemmermeer, dat deze alsnog zouden moeten worden onderzocht. Dat staat in een rapport dat maandag in Hoofddorp is gepresenteerd.

13 januari 2009

Mogelijke fraude 
Een van de transacties is de mogelijk frauduleuze verkoop van een stuk grond bij luchthaven Schiphol. Het rapport is gemaakt in opdracht van vijf politieke partijen uit de gemeenteraad van Haarlemmermeer. Zij vonden vorig jaar dat er een vervolgonderzoek moest komen naar onder meer de mogelijke fraude bij de verkoop van een stuk grond bij Schiphol.

 

Informatie gelekt
Kort voordat de Wet voorkeursrecht gemeenten (WVG) van kracht werd, werd de grond voor de neus van de gemeente weggekaapt door de vastgoedpoot van de luchthaven, Schiphol Real Estate (SRE). De verdenking is dat er informatie is gelekt.

 

Te veel incidenten
Verder ligt Haarlemmermeer al jarenlang in de clinch met ondernemer R. Beusenberg, die een groot sekscentrum in de gemeente wil realiseren. Volgens hem heeft de gemeente vals spel gespeeld bij de aan- en verkoop van gronden. Over deze kwestie lopen meerdere rechtszaken. Onderzoeksbureau CBO, dat in opdracht van de politieke partijen de twee zaken heeft onderzocht, stelt dat er in deze zaak te veel incidenten zijn om van een incident te kunnen spreken. Er kan niet worden aangetoond dat de ondernemer bewust is tegengewerkt, aldus CBO.

 

De gemeenteraad van Haarlemmermeer bespreekt later of het onderzoeksrapport reden is de grondtransacties alsnog nader te onderzoeken.

 

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie