bestuur en organisatie / Partnerbijdrage

Van der Vlugt wint juryprijs Jonge Ambtenaren

24 maart 2011 was de jaarlijkse Jonge Ambtenarendag in Eindhoven. Onder meer het prachtige weer leidde tot een superdag tijdens deze lustrumeditie.

De 600 aanwezige jonge ambtenaren uit heel het land vermaakten zich met netwerken en het volgen van workshops als “Politieke antenne”, “Effectief vergaderen”, “Blended learning lab for government”, “Durftevragen”, “Slimmer werken, leuker werken”, et cetera.

Het overkoepelende thema was "De grens voorbij" en iedere workshop, lunchbijeenkomst, maar ook Fuad Hassan (afsluitingsact) sloot hier naadloos op aan. Ook Bestuursacademie Nederland liet van zich horen. Kees Jan de Maa reikte de juryprijs (opleidingscheque ter waarde van €1.000,-) voor de beste inzending op de prijsvraag "Hoe ziet jouw grenzeloze leeromgeving eruit?" uit. Samen met Nanette Kistemaker (voorzitter JAD2011) en Anita Smit (Adviseur Ambtenaar 2.0 en Het Nieuwe Werken bij Het Rijk) koos hij de winnaar uit de inzendingen. Dit werd een winnares: Sylvia van der Vlugt. Sylvia werkt bij gemeente Oostflakkee als communicatiemedewerkster.

De jury was unaniem en vond haar idee het meest praktisch toepasbaar, creatief, waarde toevoegend en aansluitend bij de praktijk van ambtenaren. Een aantal passages uit de inzending

Leren is een ontwikkelingsproces over jaren "studiepunten te mogen vergaren over meerdere jaren."

Creatief; anytime, anywhere "youtube of een beveiligde omgeving. Een college wordt gefilmd zodat je het altijd kunt raadplegen, waar en wanneer je maar wilt. In deze nieuwe tijd zou aanwezigheid op school niet meer leidend moeten zijn voor het wel of niet behalen van je diploma."

Flexibiliteit en toch praktisch toepasbaar
"Een examen maken moet ook kunnen vanuit thuis of vanuit centrale plaatsen in het land, en niet alleen op school. Ook dit zou meerdere keren per jaar moeten kunnen, en niet alleen op momenten dat het de opleider uitkomt. Op die manier blijft het voor mij als full-timer interessant om bij te leren, en verspreid over meerdere jaren, toch mijn diploma te halen. Ook zou ik dan niet meer vastzitten aan een bepaalde volgorde van semesters, maar kan ik het zelf indelen."

Met deze inzending heeft Sylvia dus extra ruimte gekregen om te investeren in zichzelf en daarmee in haar organisatie en het openbaar bestuur!

We feliciteren haar dan ook van harte met deze overwinning!

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.