Advertentie

Wethouder Van Rey wordt gedeputeerde

Nadat een onderzoek hem heeft vrijgepleit van 'feitelijke belangenverstrengeling' mocht hij blijven in Roermond. Nu vertrekt hij naar de Limburgse Statenfractie.

08 juni 2012

De Limburgse Statenfractie van de VVD heeft de Roermondse wethouder en senator Jos van Rey voorgedragen als gedeputeerde. Dat maakte de VVD vrijdag bekend.

Belangenverstrengeling

Van Rey werd eerder dit jaar verweten dat hij de schijn van belangenverstrengeling heeft gewekt door zijn vriendschap met de Roermondse bouwmagnaat Piet van Pol. In een rapport werd gesteld dat hij 'jarenlang' de schijn van belangenverstrengeling op zich had geladen. Van feitelijke belangenverstrengeling zou geen sprake zijn geweest. Op de toelichting die de onderzoekscommissie gaf bij de presentatie van het onderzoek, kwam kritiek.

Financiën
De gemeenteraad van Roermond handhaafde hem desondanks als wethouder. Voor de VVD Limburg speelt het verwijt volgens fractievoorzitter Erik Koppe geen rol. Van Rey krijgt de portefeuille financiën en wegen.

Twan Beurskens

De Venlose VVD-wethouder Twan Beurskens is aangewezen om vanaf september VVD-gedeputeerde Mark Verheijen op te volgen. Verheijen kreeg een verkiesbare plek voor de Tweede Kamer en vertrekt hoogstwaarschijnlijk naar Den Haag . De gedeputeerden worden op 15 juni gekozen door de Staten. De PvdA stelde onlangs Bert Kersten en Peter van Dijk kandidaat. Het CDA gaat verder met de zittende gedeputeerden Noël Lebens en Patrick van den Broeck. Afgelopen maandag sloten CDA, VVD en PvdA een nieuw coalitieakkoord na de val van de vorige coalitie van PVV, VVD en CDA.

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

sjengster / werkeloos
Heerlijk als zakkenvullers nu ook al gedupteerde kunnen worden. Benieuwd welke zak nu wordt gevuld bij van Reij. Maar vooral of hij als gedeputeerde ook mee weg kan komen nadien?
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Advertentie