Advertentie

Roemer ziet zaak Koopmans als afgedaan

Gouverneur Roemer van Limburg beschouwt de integriteitskwestie waar gedeputeerde Koopmans bij betrokken was als afgedaan, meldt NRC.

07 mei 2022
Emile Roemer
Nancy Beijersbergen - Shutterstock

Het schenden van de gedragscode van de provincie Limburg door voormalig gedeputeerde Ger Koopmans (CDA) is voor gouverneur Emile Roemer een afgedane zaak, meldt NRC vrijdag. Koopmans was als bestuurder betrokken bij het toekennen van miljoenen euro’s aan opdrachten, subsidies en leningen aan bedrijven en stichtingen van zijn voormalige liefdespartner.

Geen belemmeringen

In een brief aan de ex-partner van Koopmans, de Heerlense architect Erol Öztan, schrijft Roemer (SP) nu dat er ‘geen belemmeringen’ meer zijn voor de provincie om opnieuw zaken te doen met bedrijven van Öztan.

Gedragscode

Uit een inventarisatie van de provincie bleek vorig jaar dat Koopmans als gedeputeerde de besluitvorming voor de opdrachten, subsidies en leningen had voorbereid en had deelgenomen aan de stemmingen erover in het college van Gedeputeerde Staten. Dat was in strijd met de gedragscode die voorschrijft dat een bestuurder niet deelneemt aan de stemming over ‘een aangelegenheid die hem rechtstreeks of middellijk persoonlijk aangaat’.

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Biemie Janssen
Zou het Roemer wel lukken om af te komen van het imago van Limburg als CDA maffia provincie? Hij is van oorsprong wel een SP-er, maar het "gemoedelijke" zuiden heeft de neiging om bestuurders in slaap te sussen met een stukske vlaai en een pintje. Maar hopen dat deze Bourgondiër daar tegen bestand is.
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Advertentie