Advertentie

Offermanns weg als voorzitter VVD-Limburg

Het bestuur VVD Limburg houdt alle vertrouwen in Ricardo Offermanns en hoopt hem terug te zien in een andere bestuurlijke functie binnen de VVD partij.

25 oktober 2012
Ricardo Offermanns stopt per direct als voorzitter van de VVD in Limburg. Dat heeft hij aan het bestuur van de VVD Limburg laten weten.

Geen vertrouwen

Het bestuur vergaderde woensdagavond over de affaire rond Jos van Rey. De Roermondse VVD-wethouder wordt onder meer verdacht van lekken uit een vertrouwenscommissie. Hij zou informatie aan burgemeesterskandidaat Offermans hebben doorgegeven. Offermanns trok zich zaterdag terug als kandidaat-burgemeester van Roermond, en dinsdag stapte hij op als burgemeester van Meerssen. De raad had geen vertrouwen meer in hem.

Onrust en onzekerheid

,,De VVD Limburg is niet gebaat bij een situatie van onrust en onzekerheid'', liet Offermanns het bestuur woensdagavond weten. ,,Aangezien ik in 2013 toch al voornemens was mijn voorzitterschap te bee¨indigen, is het gezien de gang van zaken gedurende de afgelopen dagen in het belang van de VVD om per direct te stoppen als voorzitter van de VVD Limburg. Het ga jullie allen goed, de VVD is en blijft mijn partij.''


Bestuurlijke functie

Het vertrouwen in Offermanns staat bij het bestuur niet ter discussie. ,,Wij zien Ricardo Offermanns graag terug in een bestuurlijke functie binnen de VVD'', aldus het bestuur van de Kamercentrale VVD Limburg. Huidig vice-voorzitter Aad Niemer neemt tijdelijk de taken van Offermanns over.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie