Advertentie

Raadslid doet aangifte wegens fake-account Twitter

Voormalig GroenLinks-raadslid Adahchour gaat aangifte doen wegens hacken van zijn Twitter-account, onbekende hebben in zijn naam scheldberichten rondgestuurd.

26 september 2011

Het voormalige GroenLinks-raadslid Aziz Adahchour gaat aangifte bij de politie doen wegens een fake-Twitteraccount.

Racisten
Volgens Adahchour hebben onbekenden in zijn naam scheldberichten rondgestuurd. Zo werden de redacteuren van Binnenlands Bestuur in een tweet ‘vieze racisten’ genoemd, naar aanleiding van een artikel over Adahchour eind vorige week.

Dubbel betaald
In dat verhaal kwam het oud-raadslid uit Almere negatief in het nieuws: uitgelegd werd hoe hij enkele jaren geleden bij twee verschillende scholen tegelijkertijd op de loonlijst had gestaan. Het bleek te gaan om fictieve contracten met terugwerkende kracht, waarmee Adahchour werd betaald voor aan de school geleverd advieswerk. Dergelijke constructies werden de afgelopen jaren vaak toegepast door islamitische scholen, zo stelde de Onderwijsinspectie eind 2008 vast.

Schofterig
Op de dag van verschijnen van het artikel twitterde Adahchour – althans degene die dat account beheert – dat het een ‘schofterig artikel’ was. ‘Alsof ik niet het volste recht had op dat dubbele salaris. De vieze racisten!’, aldus de tweet vanaf het account @azizadahchour.

Niet verstandig
Enkele uren later verscheen een tweede bericht: ‘Ook die hufters van GeenStijl inmiddels laten weten dat ik not amused ben met hun vuige en beschadigende insinuaties’. Bevriende politici twitterden hem terug dat het hen niet verstandig leek om deze toon aan te slaan. De tweets gingen rond over het internet en belandden ook op sites van dubieuze, rechts-extremistische achtergrond. Daar werd Adahchour met racistisch getoonzette commentaren bejegend.

Eigen account
Volgens Adahchour zijn de berichten van vrijdag niet van zijn hand, zo meldt hij telefonisch tegenover Binnenlands Bestuur. Het account onder zijn naam en met zijn foto is niet door hem gemaakt. Hij kondigt aan maandagavond naar de politie te stappen om uit te laten zoeken wie hier achter zit. ‘Mijn eigen account is @ajdir2009, maar ik heb zelf al maanden niet meer getwitterd. Ik vind dit heel vervelend. Ik was niet blij met het artikel over mijn persoon, dat geef ik toe, maar ik ben beslist niet de persoon om dan dit soort taal uit te slaan’.

Advertentie