Advertentie

PVV: dubbele nationaliteit blijven registreren

Minister Donner wil een einde maken aan de automatische registratie van dubbele nationaliteiten bij de geboorteaangifte. De PVV is daar tegen.

01 december 2011

De PVV wil dat gemeenten een dubbele nationaliteit blijven vastleggen. PVV-leider Geert Wilders vindt dit van groot belang voor onder meer de bestrijding van fraude en het afpakken van het Nederlanderschap van criminelen.

Einde

Wilders reageerde donderdag op het voornemen van minister Piet Hein Donner (Binnenlandse Zaken) om een einde te maken aan de automatische registratie van een tweede nationaliteit van een kind uit een gemengd huwelijk. De Tweede Kamer had daar op aangedrongen, maar de PVV heeft dat nooit gewild en zegt er fel op tegen te blijven.

Kiezen

Kinderen met bijvoorbeeld een deels Marokkaanse achtergrond hebben de Nederlandse en Marokkaanse nationaliteit. Volgens de huidige regels moeten gemeenten beide nationaliteiten vastleggen. De Kamer wilde dat ouders zelf voor registratie van een nationaliteit van hun kind kunnen kiezen, maar Donner wilde daar eerder niet aan. Het kabinet wilde wel altijd al dat Marokko het mogelijk maakt afstand te doen van de Marokkaanse nationaliteit.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie