bestuur en organisatie / Partnerbijdrage

Prof. dr. Paul Frissen gastspreker bij Topleergang voor sterke griffiers

De Bestuursacademie Nederland organiseert de hoogwaardige topleergang voor griffiers. Een nieuwe topleergang dient zich aan, daar waar de derde editie van de Topleergang is afgerond.

15 augustus 2011

Net als de voorgaande edities zijn de deelnemers uitgedaagd de aangereikte theorieën, concepten en vaardigheden te vertalen naar hun praktijk. Dit levert boeiende verslagen op, die zijn terug te vinden op de Kennisbank van de Vereniging van Griffiers.

 

Uit eigen evaluatie met de deelnemers, hoogleraren en griffiers worden voor de komende editie een aantal wijzingen doorgevoerd. Tijdens de komende leergang zal Paul Frissen debuteren als gastspreker. Paul Frissen is hoogleraar Bestuurskunde aan de School voor Politiek en Bestuur van de Universiteit van Tilburg. Hij is ook Decaan van de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur en lid van het adviesorgaan Raad voor Maatschappelijke Ontwikkeling. Hij promoveerde in 1989 cum laude op het proefschrift ‘Bureaucratische cultuur en informatisering’. Dit proefschrift leverde hem de Samsom H.D. Tjeenk Willink prijs 1985-1989 en de G.A. van Poeljeprijs 1989 van de Vereniging voor Bestuurskunde op. Paul Frissen houdt zich bezig met analyses van de moderne staat versus de postmoderne netwerksamenleving en de plaats die moderne informatietechnologie, en met name internet, daarin inneemt. Daarin neemt hij afscheid van de verouderde beschouwing van de staat als centraal sturend orgaan. Hij uit zich sceptisch over de resultaten van overheidsbemoeienis vooral ook de toenemende overheidsbemoeienis tot achter de voordeur.

 

Tijdens de komende leergang wordt de toelating van deelnemers op een andere manier georganiseerd. We analyseren meer het totale beeld van de potentiële deelnemer dan dat we sec kijken naar het aantal jaren op de griffie of de functie op zich. Met elke deelnemer wordt een intakegesprek gehouden, waarbij wordt gekeken naar aspecten als leerhouding, ervaringen en reflectief vermogen.

 

Voor meer informatie kunt u het volledige programma van deze Topleergang bekijken.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.