Advertentie

Medewerker politie in Limburg ontslagen

De politie wil er niet veel over kwijt. De man was eerder al een tijd geschorst in verband met een niet nader genoemd onderzoek. Hij heeft strafontslag gekregen, aldus een woordvoerder

28 mei 2014

Een medewerker van de politie Limburg is 1,5 week geleden ontslagen. Volgens zijn raadsman Ludo Hameleers wordt hij verdacht van het lekken van vertrouwelijke informatie naar de Roermondse projectontwikkelaar Piet van Pol en het vervalsen van een proces-verbaal in een andere zaak.

Geschorst
De politie wil er niet veel over kwijt. De man was eerder al een tijd geschorst in verband met een niet nader genoemd onderzoek. Hij heeft strafontslag gekregen, aldus een woordvoerder. Ook het Openbaar Ministerie (OM) wilde niets zeggen over de zaak. Maar volgens Hameleers heeft het OM laten weten tot strafvervolging over te zullen gaan.

Van Rey
Piet van Pol wordt verdacht van het betalen van steekpenningen aan de voormalige Roermondse VVD-wethouder Jos van Rey. Volgens advocaat Hameleers heeft het strafontslag hier niets mee te maken. Van Pol was bang voor een groot bedrag te worden opgelicht en de agent zou dit zijn nagegaan.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie