Advertentie

Partijen geven fors meer uit aan verkiezingscampagne

D66 en VVD geven het meeste uit aan de campagne voor de Provinciale Statenverkiezing op 15 maart.

07 januari 2023
Verkiezingsbord
Robin Utrecht/ANP

Politieke partijen geven een kwart meer uit aan de campagne voor de Provinciale Statenverkiezingen dan de vorige keer in 2019. Vooral GroenLinks, Forum voor Democratie (FvD) en BoerBurgerBeweging (BBB) vallen op met een relatief volle campagnekas. Dat blijkt uit een rondgang door de politieke redactie van RTL Nieuws.

Flink meer

Regeringspartijen D66 en VVD geven het meeste uit aan de campagne voor de Provinciale Statenverkiezingen op 15 maart. Beide grote partijen trekken er ruim een miljoen euro voor uit. Vooral voor D66 is dat flink meer dan bij de vorige Provinciale Statenverkiezingen, bijna 40 procent. Het campagnebudget van CDA en ChristenUnie lijkt in het overzicht relatief laag. Hun campagnes verlopen grotendeels via de provinciale afdelingen en niet vanuit de landelijke partijkas.

Weigeren

GroenLinks, FvD en BBB doen niet veel onder voor de grootste besteders D66 en VVD. GroenLinks heeft 900.000 euro begroot, dat is maar liefst 70 procent meer dan bij de vorige Provinciale Statenverkiezingen. FvD geeft 800.000 euro uit, bijna net zoveel als bij de vorige provinciale verkiezingen, waarbij de partij de grootste werd. PVV, PvdA en JA21 reageerden niet op herhaalde vragen over hun campagnebudget of weigerden inzage te geven.

Bron: RTL Nieuws

Reacties: 3

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

T. Simpelmans
De Partij voor de Omvolking (VVD) steekt een miljoen euro - we mogen niet weten waar die vandaan komen - in een campagne om ons te vertellen dat ze nu echt "iets" gaan doen aan de immigratie.
Fuck you.
Ronan Drost
Makkelijk hé, anoniem een beetje stoer roepen op het internet.
Myconius Scipio
Je bent niet helemaal op de hoogte. De VVD heeft een ANBI status en je kunt dus gewoon inzien waar het geld vandaan komt. Er zijn wel partijen die wel geheimzinnig doen over hun financiën (FvD bijvoorbeeld), maar je noemt nu net een verkeerde

Maar om één of andere reden heb ik het gevoel dat je helemaal niet geïnteresseerd bent in feiten.
Advertentie