Advertentie

OPA mag naam houden

De Onafhankelijke Partij Alkmaar mag met deze naam gewoon deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezing die binnenkort in verband met een fusie worden gehouden. De Raad van State oordeelde dat er geen naamverwarring is met de landelijke OPA.

24 september 2014

De Onafhankelijke Partij Alkmaar (OPA) mag onder deze naam meedoen aan de komende gemeenteraadsverkiezingen. Dit oordeelde de Raad van State woensdag in een procedure die door de landelijke Ouderen Politiek Actief (OPA) was aangespannen.

Geen verwarring

De landelijke OPA-beweging stapte vorige week naar de Raad van State, nadat het centraal stembureau in Alkmaar de lokale partij toestemming had gegeven zich eveneens als OPA in te schrijven. Volgens de landelijke OPA zou dit tot verwarring kunnen leiden. Volgens de raad is er echter geen sprake van misleiding, omdat de lokale partij meedoet onder de volledige naam Onafhankelijke Partij Alkmaar. De raad liet bovendien meewegen dat de Alkmaarse partij al sinds 2000 bestaat.

 
Naamtwist 

Er woedde al ruim een jaar een naamtwist tussen de landelijke OPA en de Alkmaarse partij. Dit weekeinde maakte de landelijke OPA opeens bekend zich terug te trekken uit de gemeenteverkiezingen in Alkmaar en de naam aan de lokale partij te gunnen.
 
Fusie 

Partijwoordvoerder Dick Schouw van de landelijke OPA gaf als reden voor dit besluit dat de lokale partij een ,,prima lokaal 50-plus beleid voert’’. Wegens het principiële karakter van de zaak noemde hij de uitspraak van de Raad van State nog wel van belang. Alkmaar fuseert op 1 januari komend jaar met de gemeenten Schermer en Graft-De Rijp. Op 19 november kiezen de inwoners van de drie gemeenten een nieuwe gemeenteraad.

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

P.Pluim
Dick Schouw van de landelijke OPA is een gelukszoeker, eerst bij 50PLUS en nu op zichzelf. Een grote bek en weinig inhoud.
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Advertentie