Advertentie

Ontslagen directeur woningcorporatie moet doorbetaald worden

Door extra bewijs dat oud-directeur Peijen heeft geleverd in hoger beroep is het hof gaan twijfelen over de verklaringen van de vijf betrokken medewerkers.

21 maart 2013

De Bredase woningcorporatie Laurentius moet de ontslagen directeur Joop Peijen (vastgoed en financiën) toch blijven doorbetalen na zijn ontslag eind oktober. Het gerechtshof in Den Bosch heeft dat bepaald na een hard oordeel over de handelwijze van Laurentius.

Geen verdachte

Laurentius verkeert in grote financiële problemen. Tot overmaat van ramp werd in mei algemeen directeur Walter V. gearresteerd op verdenking van oplichting van de corporatie. Peijen is geen verdachte.

Laurentius zette hem echter op straat omdat hij medewerkers onder druk zou hebben gezet om anders te verklaren of te zwijgen over integriteitsschendingen en strafbare zaken bij de corporatie.


Schrijnend
Door extra bewijs dat Peijen heeft geleverd in hoger beroep is het hof gaan twijfelen over de verklaringen van de vijf betrokken medewerkers. ,,Er zijn serieuze vragen te stellen bij de volledigheid van de verklaringen van de medewerkers. Laurentius heeft op geen enkele wijze rekening gehouden of willen houden met een weerwoord. De houding van Laurentius is ronduit schrijnend te noemen. Alleen de subjectieve beleving van de medewerkers is te dun om een ontslag op staande voet op te kunnen baseren.''


Verantwoordelijk voor financiële situatie
Peijen wil zijn baan nog steeds terug, maar weet niet of dat realistisch is met de huidige interim-directeur Karin Rosielle, vertelde zijn advocaat Jan Verwiel donderdag. Laurentius stevent nog steeds af op een ontslag. De woningcorporatie heeft de kantonrechter gevraagd om de arbeidscontract te beëindigen. Rosielle bevestigde donderdag dat aan de argumenten is toegevoegd dat Peijen verantwoordelijk is voor de slechte financiële situatie van Laurentius. ,,Peijen directielid en verantwoordelijk voor het vastgoed én het geld'', motiveerde ze donderdag.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie