Advertentie

OPA naar Kiesraad om naamstrijd

De partij OPA (Onafhankelijke Partij Alkmaar) uit Alkmaar is het niet eens met de nieuwe naam van de landelijke partij Ouderenpartij Actief (OPA). ze gaat nu naar de Kiesraad om haar gelijk te krijgen.

20 september 2013

De Onafhankelijke Partij Alkmaar (OPA) is naar de Kiesraad gestapt om bezwaar te maken tegen de toekenning van de naam OPA aan de partij die als Ouderen Politiek Actief lokaal en landelijk gaat opereren. Dit maakte de Alkmaarse partij vrijdag bekend.

Andere doelstellingen

Ouderen Politiek Actief, kortweg de OPA beweging, wil volgend jaar in 20 gemeenten meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen. OPA in Alkmaar vindt het onaanvaardbaar dat een andere partij met geheel andere doelstellingen zich politiek profileert onder dezelfde naam.


Derde OPA

Volgens de Alkmaarse OPA-oprichter en wethouder Victor Kloos dreigt verwarring omdat zijn partij louter in Alkmaar opereert en zich op alle Alkmaarders richt, niet alleen ouderen. De lokaal opererende Alkmaarse partij liep in augustus al te hoop tegen de plannen van de nieuwe Ouderen Partij Amsterdam zich als OPA te manifesteren. De Amsterdamse partij is onderdeel van de OPA-beweging.
 
Mediator 

Die heeft volgens voorzitter Dick Schouw toen een mediator ingeschakeld om er in onderling overleg uit te komen. Tot een gesprek kwam het echter niet, omdat de Alkmaarse partij dat volgens hem weigerde.

,,Wij hebben toen de naam OPA-beweging landelijk geregistreerd, maar kregen kort daarna van de Kiesraad te horen dat OPA in Alkmaar datzelfde had geprobeerd.'' Beneden de maat, vindt Schouw. ,,Wat ons betreft ons betreft is het oorlog.''

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie