Advertentie

OM eist drie ton van Jos van Rey

De voormalige Roermondse wethouder Jos van Rey moet vandaag voor de rechtbank in Rotterdam verschijnen. Het Openbaar Ministerie probeert via de rechter een kleine drie ton terug te vorderen in vervolg op zijn eerdere veroordeling wegens corruptie, stembusfraude, lekken van vertrouwelijke informatie en witwassen.

31 oktober 2019

De voormalige Roermondse wethouder Jos van Rey moet vandaag toch weer voor de rechtbank in Rotterdam verschijnen in de ontnemingszaak tegen hem. Het Openbaar Ministerie probeert via de rechter een kleine drie ton terug te vorderen in vervolg op zijn eerdere veroordeling wegens corruptie, stembusfraude, lekken van vertrouwelijke informatie en witwassen. Eerder dit jaar zinspeelde de rechter nog op een schikking, maar Van Rey en het OM zijn er samen niet uitgekomen.

Voorwaardelijke celstraf

Van Rey (74) werd eind 2017 door het gerechtshof in Den Haag veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van één jaar en daarnaast mag hij twee jaar lang geen bestuurlijk ambt uitvoeren. De voormalige senator was schuldig bevonden aan het aannemen van giften van zijn recent overleden boezemvriend en projectontwikkelaar Piet van Pol en drie andere lokale ondernemers, gedurende een lange periode. Het ging onder meer om buitenlandse reisjes naar voetbalwedstrijden en vastgoedbeurzen.

De politicus had cassatie aangetekend tegen deze uitspraak. De Hoge Raad oordeelde afgelopen zomer dat de straf in stand blijft.

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Bert Nelissen / raadslid
De VVD weet echt niet wat integriteit is. En toch zijn er genoeg mensen die er maar op blijven stemmen........
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Wottsjer
Arme Jos, alles in hem verbiedt hem zich in zijn lot te schikken. Vechten tegen manco's, eigen manco's, tot ie er bij neer valt. Misschien moet de bisschop van Roermond hem zijn oogjes openen en hem zijn falen laten inzien, de Europese rechter gaat hem niet helpen, misschien wel de Roomse Heiligheid.
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Advertentie