Advertentie

Haags raadslid Van Doorn vervolgd

Justitie gaat het Haagse raadslid Arnoud van Doorn vervolgen drugshandel, wapenbezit, diefstal en schending van ambtsgeheim.

13 september 2013

Het Haagse raadslid Arnoud van Doorn wordt vervolgd door het Openbaar Ministerie (OM). De oud-PVV'er moet voor de rechter verschijnen wegens handel in hennep, schending van het ambtsgeheim, het hebben van een alarmpistool en het medeplegen van diefstal met een valse sleutel in het Haagse stadhuis, zo zei een woordvoerster van het OM vrijdag.

Tot islam bekeerd
Van Doorn zat tot december voor de PVV in de Haagse gemeenteraad. De politicus is tot de islam bekeerd en kondigde deze week een fusie aan van zijn nieuwe islamitische partij en de islamitische Partij voor de Eenheid in de Haagse raad.

Geheime stukken
Van Doorn werd in januari opgepakt, omdat hij geheime stukken lekte naar een journalist van het AD/Haagsche Courant. In de documenten stond dat de gemeente Den Haag voor 25 miljoen euro het World Forum, het voormalige Congresgebouw, wilde kopen en opknappen. Eerder gaf Van Doorn toe dat hij tientallen keren de partijkas van de Haagse PVV had gebruikt voor privébetalingen.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie