Advertentie

OM verdenkt wethouder van Rey van corruptie

Nadat de rijsrecherche vandaag invallen heeft gedaan in het stadhuis en in de woningen van wethouder van Rey en zijn kinderen maakt het OM bekend hem te verdenken van corruptie en ambtelijk lekken.

19 oktober 2012

Het Openbaar Ministerie verdenkt de Roermondse wethouder en senator Jos van Rey (VVD) van ambtelijke corruptie en het lekken van vertrouwelijke informatie naar kandidaten in de benoemingsprocedure voor een nieuwe burgemeester van Roermond. De wethouder was als adviseur van de vertrouwenscommissie betrokken bij deze procedure. Dat maakte het OM vrijdagmiddag bekend.

Ook getuigen verhoord
Van Rey is vrijdag verhoord. Daarnaast heeft de rijksrecherche de voorzitter en de secretaris van de vertrouwenscommissie uit de gemeenteraad van Roermond, de waarnemend burgemeester en de gemeentesecretaris als getuigen verhoord.

 

Kandidaat ook verdacht
Ook een van de kandidaten voor de burgemeesterspost in Roermond is verdachte in deze zaak. Hij is vrijdag gehoord. Onderzocht wordt of hij een gunst heeft aangenomen. De rijksrecherche deed vrijdag invallen in de woning van Van Rey in Herten bij Roermond, zijn werkkamer in het stadhuis, en de woningen van een zoon en een dochter van Van Rey in Roermond.

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

henk
Ojeee. Alweer VVD
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
een regioburger / consultant
Benk Korthals, voorzitter van de VVD, moet gaan doen wat Rabo heeft gedaan: afstand nemen van sjoemelaars en bedriegers voor het eigen gewin.

De VVD moet nu snel openlijk afstand nemen van Hooijmaijers en Van Rey en hen zelf royeren want zij schaden de partij ontegenzeggelijk. Anders gaat dat absoluut leden kosten en ook veel stemmen bij de volgende verkiezingen (gemeenten), en terecht natuurlijk.
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Advertentie