Advertentie

Offermanns toegelaten als getuige in zaak Van Rey

De van corruptie verdachte Roermondse politicus Jos van Rey mag oud-burgemeester van Meerssen Ricardo Offermanns laten horen in zijn strafzaak. Dat heeft de rechtbank in Rotterdam woensdag bepaald.

18 februari 2015

De van corruptie verdachte Roermondse politicus Jos van Rey mag oud-burgemeester van Meerssen Ricardo Offermanns laten horen in zijn strafzaak. Dat heeft de rechtbank in Rotterdam woensdag bepaald.

Informatie doorgespeeld
Offermanns kan als getuige verklaren over zaken die van belang zijn voor Van Rey's verdediging, volgens de rechtbank. Van Rey zou informatie hebben doorgespeeld aan Offermanns uit de sollicitatieprocedure voor het burgemeesterschap van Roermond.

Telefoongesprek
De rechtbank moest beslissen over een waslijst onderzoekswensen. In totaal zijn verzoeken om 55 getuigen te horen toegewezen. Van veruit de meesten zijn de namen nog niet bekend. Over een verzoek om staatssecretaris Fred Teeven (Veiligheid en Justitie) te horen heeft de rechtbank nog geen beslissing genomen. Van Rey wil hem laten ondervragen vanwege een telefoongesprek dat Van Rey en Teeven hebben gevoerd over de burgemeestersbenoeming in Roermond. De opname daarvan zou door een toevallige storing in de opnameapparatuur verloren zijn gegaan. De rechtbank heeft rapporten over het voorval nog niet kunnen bestuderen.

Verdwenen telefoontap
De rechter besloot woensdag wel dat minister Ivo Opstelten (ook Veiligheid en Justitie) niet wordt gehoord in verband met de verdwenen telefoontap. Ook oud-minister Liesbeth Spies hoeft niet te getuigen. Dat geldt eveneens voor topman Herman Bolhaar van het Openbaar Ministerie. Van Rey en zijn advocate Gitte Stevens wilden van Bolhaar weten wat zijn rol en wie zijn politieke contacten waren in het hele proces.

Een verzoek om journalisten aan de tand te voelen die veel over de zaak hebben geschreven, is ook afgewezen.

Smeergeld
De voormalige Roermondse VVD-wethouder Van Rey wordt er onder meer van beschuldigd dat hij smeergeld heeft aangenomen van de Roermondse projectontwikkelaar Piet van Pol, een beveiligingsbedrijf en een vastgoedbedrijf. Van Pol staat ook terecht, evenals de Roermondse ex-wethouder Tilman Scheurs (eveneens VVD) die zich ook zou hebben laten omkopen.

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

henk
Het Limburgse bedrijf Taurus heeft woensdag aangifte gedaan tegen Tweede Kamerlid Mark Verheijen (VVD) wegens corruptie. Het bedrijf beschuldigt Verheijen van corruptie in zijn tijd als wethouder in Venlo.Ik denk dat Mark Verheijen binnenkort wel tijd over heeft om zijn VVD vriendje van Rey te helpen.
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Advertentie