De gerechtsdeurwaarders wijzen erop dat door de coronacrisis mkb-ondernemers hun omzet zien wegvallen, zzp’ers geen opdrachten meer krijgen en particulieren zonder werk komen te zitten. Met de campagne ‘bellen is oplossen’ wil de KBvG particulieren en bedrijven stimuleren snel te bellen met de deurwaarder.

'Als gerechtsdeurwaarders komen we in actie wanneer een rekening niet betaald wordt', zegt Van de Donk. 'Dat wil niet zeggen dat we alleen maar komen innen. Door de situatie te bespreken kunnen we helpen het probleem zo snel en zo goed mogelijk op te lossen. Vergeet niet dat hier geen sprake is van onwil, maar van onmacht. Vrijwel niemand heeft deze crisis zien aankomen.' (ANP)06.00: Psychische klachten verergeren door wegvallen dagbesteding
De coronacrisis verergert de klachten van mensen met psychische problemen. De helft van hen heeft meer dan anders last van angst, depressiviteit, paniek en slecht slapen. Een derde weet niet hoe zij de komende periode moet doorkomen. Zij zijn bang dat zij geen zorg of hulp meer krijgen en voelen zich eenzamer. Dit blijkt uit een enquête van MIND, de koepel van cliënten- en familieorganisaties in de geestelijke gezondheidszorg, meldt de VolkskrantDe doelgroep lijdt onder het stoppen van de dagbesteding en de versoberde zorg vanwege de coronamaatregelen.